részleges bokaszalag szakadás

Kézilabda edzésen lassan két hete, hogy rosszul érkeztem és rá estem a labdára.Rögtön ki is bicsaklott a bokám kifele ami azonnal kb. teniszlabda nagyságúra dagadt. Amikor levettük óvatosan a cipőt azonnal el kezdtük fagyasztó sprayel fújni a zoknin az érintett területet ami már égette is. Jég akut is raktunk a daganatra utána és kihívták a mentőt. A sürgősségin a röntgen alapján nem állapítottak meg semmit de 1 hét fekvő gipszet kaptam. Amikor levették még akkor is nagyon meg volt dagadva és akkor is meg röntgenezték de utána meg is ultra hangozták. Akkor állapították meg, hogy 1 ép szalag maradt a bokámban a többi sérült. Ezt követően 3 hét könnyített járó gipszet kaptam. Azt mondták, hogy minél jobb ha hamarabb el tudom hagyni a mankót. Amikor rárakták a gipszet rá se bírtam állni mert nagyon fáj és majd csak két nap után tudtam úgy rá állni, hogy elviselhető a fájdalom. Majdnem 1 hét után már tudok menni már óvatosan kapaszkodva lépcsőzni is.De még mindíg van olyan, hogy érzem a gipsz alatt, hogy fáj a bokám. Meg fel szoktam polcolni amikor fekszek és akkor is zsibbadni szokott a talpam meg a bokámat is érzem. Azt szeretném kérdezni öntől hogy biztos jó-e hogy 3 hét járó gipszet kaptam? Mert szeretném folytatni a sportot és nagyon legyengült így a lábam meg ez így sokkal több kiesés szerintem mint ha csak rögzítőt viselnék.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza boka sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a rögzítő és a gipsz is egyaránt jó megoldásnak tűnik. A gipsz a stabilabb, jobb gyógyulási eredményt hozhat, de kissé kellemetlen a viselete és a korábbi izomállapot visszaalakulása is több időt vesz igénybe. A rögzítős kényelmesebb, nem eredményez olyan fokú izomsorvadást, de a gyógyulás általában nincs olyan jó eredményű, mint a gipszes, mert a legfegyelmezettebb betegek is hajlamosak egyszer-kétszer levenni és ha azokban a pillanatokban kisebb megbicsaklás is előfordul akkor bekövetkezhet az újabb sérülés. Úgy gondolom, hogy a gipszlevétel után gondosan megtervezett rehabilitációval 3-4 hónap alatt visszatérhet korábbi aktivitásaihoz.

Kérdés: 2014. december 14., 22:30; Megválaszolva: 2014. december 20., 22:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?