• Bokaszalag sérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. Pár nappal múlt egy hónapja, hogy gördeszkázás közben meghúztam a bokámat, vagy talán részben el is szakítottam a külső szalagot.(orvos nem látta) Az első perctől kezdve tudtam enyhe fájdalom kíséretében járni, csak oldalra nem bírtam mozgatni. A sérülés után egy héttel szereztem be boka merevítőt amit azóta is hordok. Körülbelül egy hétig próbáltam minél kevesebbet sétálni, de egy hét után hétvégente 10-12 kilométert kirándultam az elmúlt három hétben. Hirtelen terhelésnél még mindíg fáj, és az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy a sok túrázás következtében tapasztalható gyenge javulás az állapotomban? Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a sportolás akkor folytatható ha már semmilyen fájdalmat sem tapasztalok? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a boka sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A sérülést követően a mihamarabbi gyógyulásért legalább 1 hónapot kellett volna pihentetni. A túrázások, nem tettek jót a regenerációnak. Azzal, hogy a panaszok csökkennek, és a duzzanat is mérséklődik, nem jelenti azt, hogy a szalag is gyógyul, persze, ha egyáltalán el volt szakadva. Mindenképpen javasolt szakembernek megmutatni, hogy kiderüljön, volt-e szakadás. ha igen, még mindig nem késő pihentetni rögzítőben, hogy a szalag tudjon regenerálódni. A rögzítés hiányában tartós instabilitás, rendszeres sérülések, porckárosodás lehet a következmény, ami hosszútávon a boka elhasználódását, egész életre szóló fájdalmas voltát eredményezheti. A sport elkezdésének időpontjáról is kérdezze meg a baleseti sebészt!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2018. december 28., 20:08; Megválaszolva: 2019. január 07., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: