lebénulhatok?

32 éves nő vagyok. Régóta küzdök erős, egyre fokozódó derékfájdalommal. Szociális gondozóként dolgoztam, időseket ápoltam, amit abba kellett hagynom, mert lassan az én cipőm felvétele is gondot okoz. Nemrégiben MR vizsgálaton voltam, amelynek kielemzésében kérném a tisztelt doktor úr/hölgy! Másik gondom, hogy még gyermektelen vagyok, nem tudom milyen lehetőségeim vannak így a terhesség, szülés alatt. köszönöm . Az L. IV.-L.V.csigolyák között a részlegesen dehidrált discus dorsalis kontúrján bal oldali paramedian túlsúlyú, a csigolyaperemet 3-4 mm.-el meghaladó kiboltosulás van. A neuroforamenek megtartottak. Az L.V-S.I segmentumok egymás felé tekintő zárólemezei mentén széles, Modic 1 tipusú degeneratív zóna van. A discus dorsalis kontúrján medialis túlsúlyú 7-8 mm mélységű, descendáló jellegű, a durazsákon és az S.I gyökeredéseken benyomatot okozó kiboltosulás van. Az L. V. gyökkilépések szabadok. Vélemény: discopathia L. IV. et L.V. Az L.IV. discus dorsalis prolapsusa Az L. V. medialis tipusú herniája Mennyire súlyos? köszönöm

Dr. Kerekes Éva válasza gerincsérv témában

tisztelt Érdeklődő!

A porckorong-betegség nem súlyos betegség, nem halálos. de valóban megnehezíti a fizikai munkavégzést. Meg lehet tanulni együtt élni vele, az esetek kb. 20%-ban műtétre kerül sor.

Maga a porckorongsérv a szülést, teherbeesést nem befolyásolja. Gyakran előfordul, hogy a gerincsérvből adódó panaszok a terhesség alatt fokozódnak, ezt meg lehet előzni speciális terhestornával, elővigyázatos terhesség vezetéssel.

Kívánok családi boldogságot, annyi gyermeket, amennyit szeretnének, és türelmet az esetleges derék-és lábfájdalmak elviseléséhez!

Kérdés: 2013. január 06., 23:49; Megválaszolva: 2013. január 09., 17:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerincsérv MRI felvétel értékelése
Tisztelt Doktor Úr! Kérném szépen véleményét az alábbi lumbalis gerinc MRI lelet értékelésében: A lordosis íve elsimult. A csigolyatestek...
Hátgerinc sérv
Hogyan és mivel kezelhető a hátgerinc sérv?
orthopediai velemeny
Tisztelt doktor ur! Az mr vizsgalatom eredmenyerol es velemenyerol szeretnem ont megkerni. A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A lumbalis gerincen balra...
Izületi gyulladás
Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésemben. Másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták, hogy isiászom van...
gerincsérv
Tisztelt Dr.Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a látható CT eredményre tudna-e nekem valamilyen tanácsot adni, hogy mégis mit próbáljak szedni, vagy...