Porckorongsérv és a mindennapi feladatok

Tisztelt dr úr/dr nő.Három hónappal ezelőtt kezdődőtt, a derékfájdalmam.Ekkor Lido-DEXA t kaptam + elektromos kezelést.Panaszaim, ekkor megszüntek. Panaszaim most ismét kiújjultak, ezzért Ct vizsgálatott kértek. Ennek eredménye. Hernia disci L.V.-S.I, Protrusio disci L.IV.-V A praesacralis porckorond ellapult és a hozzá csatlakozóan jobb oldalon a liquortere és a forament is szűkitő kis laterális herhia mutatható ki. Jelenleg uh os kezelést és masszást kapok. Sajnos már a mindennapi feladatomat is nehezen tudom elvégezni. Ülésből felállni, és feküdni nem nagyon tudok, a fájdalomról nem is beszélve. Ezúton szeretném a tanácsát kérni, mivel nagyon el vagyok keseredve. Köszönettel Varga andi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza gerincsérv témában

Tisztelt Érdeklődő!

Bár kellemetlen az állandósult fájdalom, de elkeseredni nem kell. 40 körül mindenkinek van már egy betegsége, ezek közül a porckorongsérv az egyig legjobb. Nem halálos, nem vezet rokkantsághoz, és az ilyen fájdalommentes időszakokat tartós panaszmentesség szakítja meg. Ha mégsem javul, műtéti megoldás is felmerül, bár én az Ön helyében ezt a sérvet nem műttetném.

Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2012. október 23., 13:41; Megválaszolva: 2012. október 25., 17:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerincsérv MRI felvétel értékelése
Tisztelt Doktor Úr! Kérném szépen véleményét az alábbi lumbalis gerinc MRI lelet értékelésében: A lordosis íve elsimult. A csigolyatestek...
orthopediai velemeny
Tisztelt doktor ur! Az mr vizsgalatom eredmenyerol es velemenyerol szeretnem ont megkerni. A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A lumbalis gerincen balra...
Izületi gyulladás
Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésemben. Másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták, hogy isiászom van...
gerincsérv
Tisztelt Dr.Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a látható CT eredményre tudna-e nekem valamilyen tanácsot adni, hogy mégis mit próbáljak szedni, vagy...