• Gyógytornától mikor, vagy elmúlik e a hátfájdalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hónapja fáj a hátam, a gerincoszlopom közepénél és mellette két oldalt. Azt gondoltam, hogy elfeküdtem alvás közben, vagy a megfázásom előjele. De egyik sem mert nem múlt el.Elmentem a háziorvoshoz, írt ki Aflamint és Diclac-ot, miután ettől nem múlt el, beutalt a reumatológiára. Megijedtem, mert a 28 év alatt még nem volt ilyen problémám. Nem erőltettem túl magam.A doktornő rövid vizsgálat után annyit mondott egyenes a hátam. Óh, mondom de jó semmi probléma, nincs gerincferdülésem. Aztán felvilágosított hogy lapos a hátam és az sem jó. Gerinctornát javasolt (mivel az úszással hadilábon állok), voltam is amennyit kellett, itthon is tornázok, de a fájdalom nem múlik. Ez nem erős fájdalom, de zavar bizonyos mozdulatoknál. Elmentem masszőrhöz, ő annyit mondott, hogy azon a tájékon be van gyulladva. (nem tudom hogy ők mennyire értenek ehhez)Megmaszírozott, kiropogtatott, ami jól esett, mert előtte úgy éreztem a fájdalmat, mintha roppanni akart volna a hátam de nem tud. Egy ideig el is múlt valamelyest a fájdalom. Ön szerint a "kiropogtatásos" mennyire használ/árt? A derekam is fáj olyankor (ez már elég rég óta) amikor hason fekszek és felemelkedek a könyökömre támaszkodva. De azt gondoltam, hogy a többség is így érez. Mi van akkor, ha súlyosabb dologról van szó mint amit a doktornő megállapított?! Mert annyi volt a vizsgálat, hogy álljak egyenesen, aztán bal-jobb oldalra hajlás, majd le. Ennyi erővel lehetne gerinc sérv, porckorong sérv.Mert röntgenre majd csak szeptemberre van időpont. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mozgásszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! A hozzáértő masszőr a "rkimozgatásokat" szakszerűen végzi, ártani nem fog. A reumatológus által javasolt gerinctorna is csak használhat, ártani nem fog, természetesen a reumatológiai szakvizsgálat a röntgent és egyéb képalkotó vizsgálatokat nem helyettesítheti, de az esetek nagy részében ebben a korban a rossz tartás, a megerőltetés okozza a panaszokat, és a hagyományos kezelés mellett javulni szokott.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 21., 10:10; Megválaszolva: 2011. június 22., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés