Hajhullás elleni gyógyszer vagy fibroadenómák

Kedves Doktornő/Doktor Úr! A problémám a következő: a bőrgyógyászom seborrhoeás bőrtípusom miatti hajhullás ellen felírta az ALPICORT PLUS nevű oldatot, viszont arra kért, -mivel bal és jobb mellemben összesen hat fibroadenóma van- hogy kérdezzek meg a biztonság kedvéért az ultrahangos kontrollvizsgálaton egy szakorvost, hogy nem jelent-e ez problémát a későbbiekben a szóban forgó gyógyszer ezekre a jóindulatú daganatokra. A betegtájékoztatóban megemlítik, hogy "ösztrogénfüggő tumorok" esetén ne alkalmazzák az oldatot. Kérdésem, hogy lehetséges, hogy én is ebbe a kategóriába tartozom? Köszönöm mielőbbi válaszát! Vajda Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza fibroadenoma témában

Tisztelt Kérdező!

A kérdésből nem derül ki a fibroadenomák mérete. Ezek növekedése hormonfüggő így hormont tartalmazó készítmény használatát nem javaslom. Az ultrahangos eredménnyel keressen fel emlőszakrendelést.

Kérdés: 2011. június 17., 14:27; Megválaszolva: 2011. június 22., 09:01
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
mellnagyobbítás, fibroadenoma
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 22 éves lányomnál kb másfél éve a jobb mellében fibroadenomát diagnosztizáltak. Azóta volt már két ultrahang...
Biztos az?
Tisztelt Doktor Úr! Voltam mell ultrahangon, ahol találtak egy 10 mm-es fibroadenomát. Mintát is vettek belőle, még nincs eredmény. Aggodom, hogy...
fibroadoma a mellben
fibroadoma a mellben, szedhető fogamzásgátló a neve cerazette, orvos ajánlotta de amikor megtudtuk a csomót a mellben nem szabadott, két hónapja kenni...
Fibroadenoma mammae?
Tisztelt Doktornő/úr Nőgyógyászati rákszűrés során a doktor úr kis csnót fibroadenomát tapintott ki a a jobb emlő alsó quadránsában....