Rákos beteg vagyok-e?

Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy az a, alábbiakban leírt hisztológiai leletem szerint rosszindulatú mellrákom van e? Az emlő core biopsiából készített metszeteken fibroticus alapállományi átalakulás látható, amelyben nagyobb számban mutatkoznak emlő mirigyjáratok ductus és ductulus nagyságban. A mirigyjáratok körül -al pozitív myoepithelesejt mutatható ki. a mirigyjáratok hámja több helyen atypiát jelez amely miatt a képlet sebészeti eltávolítása javasolt Fibroadenoma k. m. n. Bízva és köszönettel korrekt válaszában

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza fibroadenoma témában

Tisztelt Kérdező!

Az atypia nem jelent rosszindulatú daganatot, de kialakulhat belőle, ezért a műtét indokolt. Ezt az eredményt módosíthatja a sebészi kimetszés szövettani eredménye.

Kérdés: 2011. január 19., 23:06; Megválaszolva: 2011. január 21., 14:06
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat