Orvos válaszol: Magas vérnyomás (Hipertónia)

Magas vérnyomás (Hipertónia)
Összes kérdés a(z) Magas vérnyomás (Hipertónia) témában Gyakori kérdések a(z) Magas vérnyomás (Hipertónia) témában

Magas vérnyomás és nyakfájdalom

2009-08-06 11:56:07

Tisztelt Doktornő! 3 éve diagnosztizálták nálam a magas vérnyomást. Azóta állandóan gyógyszert szedek. Mióta magas a vérnyomásom  gyakran fáj a nyakam és a nyaki csigolyáim. Olyankor nyirokcsomókat lehet kitapintani.Ez utalahat valamilyen komoly...

Miért hatástalanok.....

2009-07-25 22:51:33

...egy idő után a vérnyomás sökkentőim? Kb.17 éve magasvérnyomással kezelnek.Rengeteg gyógyszert kipróbáltak rajtam, de egy idő után vagy hatástalansága miatt, vagy mellékhatásai miatt abba kellett hagynom. Lymphoedema miatt, többmindent nem szedhetek....

Magas "perérték"

2009-07-25 22:30:08

T. Cím!

Férjem 35 éves és sajnos mindig magas a vérnyomása, az első érték és a per érték is. Édesapjának is magas vérnyomása volt. Nem rég járt orvosnál ahol a szívét, a veséjét vizsgálták és szemfenékvizsgálatot is végeztek. Ott...

Magas vérnyomás gyógyszer mellett

2009-07-16 10:30:57

Magas a vérnyomásom, már legalább 15 éve.Gyógyszerrel eddig karban lehetett tartani.Körülbelül egy éve, a felsö érték az be állt, de a perem az 100-113 között marad gyógyszer mellet./többfélét kipróbált a háziorvosom/Mit lehetne tenni, vagy milyen...

Jogi tanácsadás kérése

2009-07-13 16:17:51

Tisztelt Dr Bene Orsolya,

Válaszát megkaptam, amit ezúton is köszönök.

Szeretnék kérni öntöl mégeggy orvosi szakvéleményt a vérnyomásmérés elmulasztása és a szteroido injekcioval kapcsolatban az ön álltal hiányolt elözményeket az...

Concor tabletta

2009-07-10 09:08:27

Tisztelt Doktornő!

Középkorú nemdohányzó nő vagyok, évek óta kezelt magasvérnyomással és szinusz tachykardiával. A közelmúltban új gyógyszert kaptam, Concor 2x5 mg. Előtte a Concor 5 Plus-t szedtem egy rövid ideig, de rosszul éreztem magam tőle...

Lehet -e?

2009-07-09 11:01:13

tisztelt   dr ur! ma hallottam a televizioba.hogy a folyamatos vérnyomás csökkentö szedése, merevedési problémát is okozhat.én már másfél éve szedem a lisonorm gyogyszert, lehetnek -e erröl nekem ilyen problémáim? köszönöm szépen a válaszát!...

Jogi tanácsadás kérése

2009-07-08 19:31:39

2 évvel ezzelött  a szegedi bőrklinikán szédülésre rosszullétre  panaszkodtam.

Ezek után vérnyomásmérés nélkül 125mg sumanedrol szteroid injekciót kaptam intravénásan. Ami után azonnali rosszullét és 240/220hgmm lett a...

Vérnyomás és pulzus

2009-07-07 22:35:44

Tisztelt doktor Nő/Úr...

24 éves vagyok, És amikor megmérem a vérnyomásom álltalában 140-147  /  70-78 szokott lenni és ez normális e?   és 80-100 Körüli a pulzusom... Fölleg evés után megy fel nagyon a pulzusom olyankór akár 110-115...

Vérnyomáskülönbség a két karban

2009-07-07 17:13:50

Tisztelt Doktornő. szeretném megkérdezni, hogy mennyi különbség elfogadható a bal, jobb kézen mért vérnyomás értéknél. A bal karon 170/80 a jobb karon 220/90.Szeretném megtudni, hogy ez reális és miből adódik ekkora különbség előre is köszönöm. Kati.

Só és vérnyomás

2009-07-02 13:57:50

jó napot kívánok, magas sótartalmú ételek fogyasztása után vérnyomásemelkedést (szisz:140-150) tapasztalok, a nyál íze (vagy érzete) órákig sós marad. sós és tartósított ételek nélkül a vérnyomás 125-130/60 milyen betegség okozhat...

Nem érthető

2009-06-23 20:38:49

Tisztelt Doktornő!

A napokban voltam kardiológiai vizsgálaton és számomra nem érthető a leletben leirt vélemény, ehez kérném a segitségét.Tágabb BP, norm BK és jobb szivfél, kielégitő BKEF, mérs relaxzavarral, konc BK Hypertrophia, aszynkron szepz...

Magas vérnyomás és hormonális változás

2009-06-23 20:35:05

Kedves Doktor/Nő/Úr! 49 éves nő vagyok, 3 éve elmaradt a menstruációm és kb. ezzel egyidőben vérnyomásproblémám is lett. Mindig alacsony volt a vérnyomásom (90-100 systoles értékű) és ez néha felment 120-130-ra, amitől erős fejfájásom volt. Mivel...

Szívzűr?

2009-06-15 11:23:11

Tisztelt Doktornő! 48 éves nő vagyok, 9 éve van magas vérnyomásom, ehhez kb. másfél évvel ezelőtt társult szapora szívverés, majd fél éve kezdődtek extra ütések-kihagyások, jelenleg pedig gyakran erősen nyom a mellkasom, ilyenkor nagyokat kell sóhajtoznom...

Bal kamrabillentyű visszaereszt

2009-06-10 10:04:10

Tisztelt Doktor Ur!

Ultrahang vizsgálat megállapitása szerint a bal kamrabillentyü visszaereszt. Vérnyomásom általában 120/60 körüli érték, azonban néha nagyritkán l50/70, több esetben pedig visszaesik 95/50 körüli értékre. Az alábbi...

Echo lelet

2009-05-29 16:38:02

tisztelt doktornő/úr kérném leletem véleményezését forditását már régóta szenvedek magas vérnyomásban utóbbi időben elketdett fályni a mellkasom ami kisugárzik az éllkapcsomba is.lelet:kissé tág pitvarok vékony billentyű MI I.jelzett TI.a kalkulált jobb...

Rezisztens magas vérnyomás

2009-05-29 09:56:56

Tisztelt DoktorNő/Doktor úr!

Engem Magasvérnyomás betegséggel kezelnek. Meg szeretném kérdezni, hogy mit jelent a Magasvérnyomás-betegség(rezisztens)többszörös szövődményekkel, valamint a Mitralis billentyű egyéb, nem reumás eredetű...

Lehet-e?

2009-05-29 09:38:54

Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni hogy vérnyomáscsökkentő 1/2 Levenor szedése mellett lehet-e Femoden fogamzásgátlót vagy bármilyen más tablettát szedni.Levenortól rendben van a vérnyomásom.

Magas vérnyomás és nehézlégzés

2009-05-28 09:29:46

Jó napot kívánok tisztelt Doktor Úr/Nő! azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy barátomnál megállapították, hogy magas vérnyomásban szenved. egyik éjszaka arra ébredt, hogy nem kap levegőt és nagyon gyorsan kezdett verni a szíve. elmentünk az ügyeletre...