Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek mellett fogyasztó étrendkiegészítő szedése

Tisztelt Doktornő! Vertim nevű étrend-kiegészítő kapszulát szeretnék szedni fogyás céljából. Magasvérnyomásra, pajzsmirigy alulműködésre, koleszterinszint csökkentésre szedek gyógyszert ill.vérhígítót. Tanácsát szeretném kérni, szedhetem-e a gyógyszerek mellett a fogyasztó kapszulát? A termék forgalmazója ellenjavallatként csak fémallergiát tüntet fel. Szives válaszát várva

Dr. Molnár Dóra válasza táplálékkiegészítő témában

Kedves Kérdező!

Valóban, én sem talátam egyértelmű tiltást. A táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban azonban tudni kell, hogy nem ismerjük pontosan a hatásmechanismusukat a legtöbb esetben, általában nincsenek szabályozott vizsgálatok a hatás és mellékhatások megállapításához, ezért hatást és mellékhatásokat illetően is nagy egyéni különbségek lehetnek. Mivel a táplálék kiegészítőnek, és az Ön gyógyszereinek is van hatása a májra, ezért mindenképpen javasolt májfunkció ellenőrzés, pár héttel később, mint ahogyan megkezdte a szedését.

Háziorvossal is beszélje meg, hogy tudjon, az új terápiás kiegészítésről.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. július 01., 09:52; Megválaszolva: 2022. július 04., 14:25
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Vérnyomás érték
Magas vérnyomás
Magas pulzus szoptatás alatt
Kedves Doktornő! Lassan hat hónapja hogy született a kisfiam, jelenleg is szoptatok..Terhesség alatt dopegytet és betalocot szedtem, amit persze most is...
Nátrium hiány
Tisztelt Doktornő! Két kérdésem lenne: 1. Nátrium hiányom van (100 mmol/l) , pedig elég sósan étkezem. 2 féle vérnyomáscsökkentőt szedek...
Magas vérnyomás helyre jön szülés...