Vérnyomás érték

Tisztelt Doktornö A utóbbi idöben férjem többször érezte magát hirtelen fáradtnak, gyengének , elmondása szerint feje "kóválygott ". Megmértem a vérnyomását 101/70 volt. Ideiglenesen abbahagyattam vele a Bisoprolol (napi 5 mg) szedését. Ezután Vérnyomása 118/78 és 143/89 között mozgott 3 napos (reggel-délben-este) végzett mérések szerint. Az ö korában ez normálisak tekinthetö? Vagy újra el kell kezdenie a Bisoprolol szedését? Köszönöm válaszát

Dr. Molnár Dóra válasza Vérnyomás gyógyszerek témában

Kedves Kérdező! Láttatlanba nem tudok pontos tanácsot adni, de a bisoprolol hirtelen elhagyása nem tanácsos. Máskor a kezelőorvossal egyeztessen. Szükség esetén legfeljebb felezés jöhet szóba saját hatáskörben. A nagy melegben bárkinek lehet alacsonyabb a vérnyomása, bő folyadék (energia- és koffeinmentes) fogyasztás javasolt.

Mielőbb beszéljenek a férjét ismerő orvossal a pontos gyógyszeradagolás megállapítása érdekében, illetve ha erre nincs mód, akkor komplett orvosi vizsgálat - labor és EKG is a fizikális vizsgálat mellett- javasolt.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. július 30., 19:37 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 03., 11:48
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás
Magas pulzus szoptatás alatt
Kedves Doktornő! Lassan hat hónapja hogy született a kisfiam, jelenleg is szoptatok..Terhesség alatt dopegytet és betalocot szedtem, amit persze most is...