Vérnyomás

Tisztelt Dr.-nő. A 24 órás vérnyomásmérésem eredménye nem lett jó, magas értékeket mért a műszer. Éjjel is. Az orvosom reggel 100 mg Lavestra, 1.5 mg Pretanix, és egy 5 mg Concort javasol, illetve éjszakára 100 mg Lavetra, és 2 szem Tenaxum. Ez napi szinten 200 mg Lavestra. Eddig reggel 100 mg Lavestrát, és 5 mg Concort , illetve éjjelre 50 mg Lavestrát vettem be. Szedek még reggel 2 mg Rivotrilt, illetve este 3 mg Rivotrilt és néha Sanvalt. ( ezeket szintén szakorvosi javaslatra). A kérdésem az, hogy a felírt vérnyomáscsökkentő combináció nem túlzás-e. Ma még a "régi" napi 150 mg Lavetrát szedtem és a Concort, a vérnyomás értékeim 120 és 165 között mozogtak . A per az 90 és 75, a pulzus 80 és 70 között. Aug.17-én lesz egy konroll ABPM. A sok gyógyszer mellékhatásától félek. Ráadásul kb 3 hete nagyon fáj a bal vállam, ami a karba is kisugárzik, illetve hol a hüvelyk, hol a kisullyam zsibbad. Nem tudom ennek van-e köze a vérnyomáshoz. Soknak tartom a napi gyógyszermennyiséget, a Rivotrillól most "jövök le", az alvás Sanvalt, nem minden esteben veszem be. Válaszát várom, és köszönöm. Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszerek témában

Kedves Kérdező! Ha ez a gyógyszer adag szükséges a jó vérnyomáshoz, akkor nyugodtan szedje az előírás szerint. Lehet, hogy később csökkenthető lesz az adag.Tartós vállfájdalom valószínűleg mozgásszervi eredetű, de pontosat vizsgálat nélkül nem lehet mondani. Háziorvossal tisztázza a további teendőket. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. július 28., 18:01; Megválaszolva: 2020. július 30., 23:35
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?