tájékoztatáskérés

T. Doktornő! Magyas vérnyomás panaszomra szedek kb két hónapja Nebilet 5 mg, Cardilopin 5 mg, Tritace 5 mg gyógyszereket. Esti méréskor 14-160 között mozog a felső érték. Ami aggaszt, normális-e a kb 60 körüli pulzus, okozhatja-e ezt a gyógszerek és van-e ennek negatív hatása számomra. Továbbá sokéves (panaszmentes) visszereim kicsit fájnak, nehézláb érzésem is van, mindezek lehetnek-e ahz emlitett gyógyszerekmellékhatásai, és milyen kockázattal járna a gyógyszerek fokozatos csökkentése? köszönöm válaszát:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellékhatás? témában

Kedves Kérdező, ha a jelenlegi gyógyszereket csökkenti, akkor magasabb lesz a vérnyomása, amely szív- és érrendszeri eseményt (szívinfarktus, agyi keringési zavar) prvokálhat. Az alacsonyabb pulzus és "nehézláb" érzés valóban összefügghet a gyógyszerekkel is, de a felíró orvossal kellene megbeszélni, hogy melyik adagját csökkentik, melyiket emelik, vagy esetleg lecserélik. A 60/perc körüli pulzus nem feltétlenül probléma, de egy EKG vizsgálat indokolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. augusztus 14., 00:54; Megválaszolva: 2015. augusztus 14., 23:40
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint