Mekkora a normális külömbség?

Mekkora lehet a különbség a felső és az alsó vérnyomás között? Az én értékeim általában 150/80/50. Gyógyszereim: REXETIN 20mg Frontin 10mg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas? témában

Kedves Kérdező, ha általában ennyi a vérnyomása, akkor a felső érték kicsit magasnak számít. Javaslom, hogy keresse fel a háziorvost, aki néhány vizsgálatot fog végezni illetve végeztetni, és dönt a kezelés mikéntjéről. EKG is mindenképpen szükséges, az 50/perc pulzus már alacsonyabb a normál értéknél, de ez nem feltétlenül kóros. Hosszútávon az emelkedett vérnyomás növeli az éresemények (szívroham, agyér-katasztrófa stb.) előfordulási valószínűségét, ezért, érdemes már a tünetmentes magas vérnyomást is kezelni. Törekedni kell az optimális testsúly elérésére, és amennyiben emelkedettek a vérzsír vagy vércukor értékek, akkor ezek csökkentése is javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

kardiológus

Kérdés: 2015. július 27., 15:33; Megválaszolva: 2015. július 27., 21:43
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás 30 évesen
Mellkasi fájdalom
Laborvizsgálat eredménye
Komoly kardiológiai problémám van?
Friocard kapszula