Van jelentősége?

Tisztelt doktornő! A tanácsát szeretném kérni. Röviden a kórelőzményem. 15 éve diagnosztizáltak nálam acisticus neurinomát. Sugárkezelést (1 stereoataxiális) kaptam rá, szépen visszafejlődött egy szintre. Évente ellenőrzik Budapesten, eddig minden rendben volt. Mindez lehet, hogy kapcsolódik a továbbiakhoz, lehet, hogy nem. Három hete egy délután hirtelen nagyon erős tarkótáji fejfájásom jelentkezett. Ezzel párhuzamosan gondolkodászavar, szédülés, és teljes jobboldali hallásvesztés következett be. Mintha egy bukósisakot húztak volna arra az oldalra, és nagyon szédültem. Egy héttel később történt MR vizsgálat, ahol az alábbiakat írták: "Az agyállományban elszórtan egy-két apró T2 és FLAIR jeldús terület ábrázolódik" Orvosi vélemény: Néhány apró krónikus fehérállományi ischaemiás károsodás. A konkrét kérdésem az lenne, hogy ez okozhatja-e azt, hogy a nagyon alacsony vérnyomásom (90-100/70) hirtelen szinte állandóan 140/90, amitől nekem már nagyon fáj a fejem. Okozhat-e továbbá nagyon gyakori fejfájást, enyhe jobb oldali belső szédülést, valamint különös reakcióváltozást? Mi okozhat ilyen károsodást? Nem dohányzom, alkoholt alkalomszerűen fogyasztok, nem vagyok túlsúlyos. Sajnos az idegsebészemhez csak júniusban tudok eljutni, viszont nyugtalanná tesz a lelet, mert eddig ilyen elváltozást soha nem mutattak ki. Van ok arra, hogy hamarabb keressem fel az orvosomat (ami az utazás miatt nem egyszerű) , vagy ráért, mert nem fog romlani a helyzet? Válaszát előre is megköszönöm, üdvözlettel: Fekete Annamária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza agyérbetegség témában

Tisztelt érdeklődő!

Emiatt a lelet miatt nem kell soron kívül felkeresni az idegsebészt, mert ez nem az ő asztala, ez nem műthető, és nincs köze a meningeomahoz. A lelettel neurológushoz kell elmenni. igen, a nem túl jelentős elváltozás valószínűleg a vérnyomás-ingadozás következménye, de a fejfájást nem okoz. Szédülést okozhat.

A helyzet nem fog romlani, de gonodozát igényel. gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2015. február 05., 14:13; Megválaszolva: 2015. február 05., 20:18
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás