helyesen szedi-e

Anyòsom ezeket a gyógyszereket szedi. Azt szeretném megtudni, hogy normális - e ezeket egyszere szedni, mìvel egy szakorvos sem volt kiváncsi, hogy a másik mit is írt ki. monural brexin lapiden tensiomin tritace egiramlon scippa lorazepam mydeton Köszönöm előre is a válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza gyógyszerek témában

Kedves Kérdező!

A Monuralt egy, esetleg két alkalommal szükséges szedni húgyúti fertőzés esetén. A Tensiomint vérnyomáskiugrás esetén szétrágva szükséges alkalmazni, rendszeres szedését ma már nem szoktuk javasolni. A Tritace és az Egiramlon hasonló vérnyomáscsökkentő szerek, az Egiramlon kombinált, azaz két hatóanyagot tartalmazó készítmény, melyből az egyik a Tritace hatóanyagát tartalmazza. Elképzelhető, hogy az egyiket reggel, a másikat este javasolták. Amennyiben viszont két különböző orvos írta elő ezeket a gyógyszereket, akkor tisztázni kellene a további szedésüket. A többi gyógyszer az előírt adagolás szerint szedhető.

Kérdés: 2014. december 18., 15:08; Megválaszolva: 2014. december 21., 19:01
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Vérnyomás
Pánik-magasvérnyomás
Tisztelt doktornő! 42 éves 100 kg súlyú 180 cm magass, nemdohányzó, alkohol nem fogyasztó, heti 3-4 alkalommal napi kb 4-5 km-t futó férfi...
MÁSIK VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐ
Anyukám vérnyomáscsökkentőt szed, aminek a mellékhatása bőrrák . A gyógyszer neve: Tanydon HCT 80mg/125 mg . Tanydont is szed mellette, estére...
Gyógyszerektől sem csökkenő...
Kedves Doktornő, édesanyám 96 éves. Évek óta kezelik magas vérnyomással. 2 éve a Renitec (5 + 10 mg) már nem volt hatásos, így lecserélték...
Megfelelők a gyógyszereim?
Üdvözlöm Doktornő! Már váltottunk néhány levelet, de most volna még Önhöz kérdésem. Ha valakinél BKH-t (bal kamrai hipertrófiát) ...