vérnyomás esés

6-7 éve szedek vérnyomás csökkentő ill.vízhajtó gyógyszert.Idáig nem volt semmi probléma, a vérnyomásom 135-140 /80 körüli volt. Kb.3-4 napja azt vettem észre, hogy éjjel mikor kiakartam menni, visszaszédültem az ágyra.Nagyon megijedtem, mert korábban ez soha nem fordult elő velem. Megmértem a vérnyomásom, és feltűnően alacsony 112 volt. Azóta nem szedem a vérnyomás csökkentőt, és így sem megy 147 fölé nappal, általában 140 alatt marad, éjjel viszont van, hogy 110 alá esik, és felkeléskor ülve kell maradnom.ill. nem szabad hirtelen felállnom, mert nagyon szédülök. Még annyit szeretnék közölni Önnel, hogy 10 éve nem dohányzom, és azóta híztam kb.15 kg -ot. A válaszát előre is tisztelettel köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szédülés témában

Kedves Kérdező, ne a Tenoxot hagyja el, inkább az Amilorid adagját csökkentse. Az Ön életkorában ilyen - testhelyzet változtatásra bekövetkező - megszédülés nem ritka, óvatosabban kell mozogni, de ezt már Ön is kitapasztalta. Háziorvosát keresse fel az esetleges terápia módosítás további megbeszélésére. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 22., 11:14; Megválaszolva: 2012. október 24., 17:53
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Homályos látás, lüktető szem...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Szakmai javallatot szeretnék kérni, hogy merre tovább?! Mindent megakarok tenni, hogy panaszaim elmúljanak, mert ez így...
Vernyomas ingadozas
Azzal a keressel fordulok onhoz, hogy diagnosztizaltak nalam elsodleges magas vernyomast.szivultrahang jo belgyogyaszaton sem talaltak semmit.volt rajtam 24...
Magas vérnyomás, az arc...
Szédülés miatt neurológus stugeront (25mg) írt fel 3x1-es adagolásban. Ma van a harmadik napja, hogy szedem. Lehetséges, hogy ettől ment fel a...
pajzsmirigy
Tisztelt válaszadó! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy kb 2 hete testmozgás közben (kondícionálás) egy mozdulat után erős forgó...
gyógyszer
Háziorvosom magas vérnyomásomra rimelnidin és nebovolol gyógyszert irt fel. Melette családi problámák miatt xanaxot is szedek.Sokat szédülök lehet...