Csontvelő átültetés az egyetlen megoldás?

Tisztelt Webdoktor! Egy kromoszóma megfordulása miatt nem termel (ill. keveset) vörös vérsejtet a csontvelőm. Jelenleg két hetente kapok vért. A kezelő orvosom szerint csontvelő átültetésre van szükségem. Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e más eljárás vagy gyógyszer, ami kiváltaná a transzplantációt.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a Csontvelő átültetés, myelodysplasias szindróma témában

Kedves Érdeklődő! Sajnos nem létezik. Mivel Ön még fiatal és igen nagy a transzfúziós igénye, mindenképp indokolt a csontvelő-transzplantáció. Ez az Ön egyetlen esélye, hogy meggyógyuljon.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 23., 13:05; Megválaszolva: 2011. október 25., 14:26
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (<5,20) Esetleg fogyasszak kevésbé zsíros...
Plazmaadás
labor lelet