fulladás

Tisztelt Dr.!

23 éves nő vagyok, körülbelül egy hónapja voltam éves allegria vizsgálaton, ahol tüdőfunkció vizsgálatot végeztek, ami jó is lett, de az allergia tesztem eredménye katasztrófális lett, a legtöbb dologra négy keresztes allergiát mutatott ki. Gyerek kori asztmám és allergiám volt, de nagyrészt kinőttem és tavasztól őszig napi 1 tabletta aerius mellett tünetmentes vagyok. Nem tudom mi befolyásolhatta, ezt az eredményt, hiszen nem érzek magamon allergiás tüneteket, mint tüsszögés, vagy szemviszketés.

A gondot az jelenti, hogy naponta többször is fulladás érzésem van,  hátfájással és tompa mellkasi fájdalommal, de lázam, vagy köhögés nincs. Jártam háziorvosnál, mivel előtte kb. egy hete erős megfázásom volt, de az se járt lázzal és hamar fel is gyógyultam belőle. A Doktor Úr azt mondta, hogy nem lehet semmi komoly gond, hiszen nemrég jártam tüdőszűrésen és régebben, kb. egy éve kivizsgáltak fulladásos tünetekkel és akkor az szorongásnak bizonyult. Most vizsont én nem érzem úgy, hogy ez szorongás lenne, mivel független a stressz helyzetektől és általában akkor jön elő a hátfájás és fulladás, ha sokat görnyedek, vagy ülő helyzetben és utána órákig tart, olyan mintha nem tudnék elég levegőt leszívni tüdőmbe.

Ez szornogás lehet, vagy valamilyen más gond?  

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fulladás témában

Tisztelt Hölgyem! A megfelelő légzésfunkció ellenére a négy keresztet jelölő allergiás pozitivitás figyelemre méltó. NAgyon jó lenne ezt tovább kifejteni, mert az allergének hatására jelentkezhet a mellkasi fulladás érzés. Mindenképpen ki kell zárni mozgásszervi eredetet is egy gerinc röntgennel, illetve a fulladás hátterében állhat pajzsmirigy funkciózavar is, főleg ebben az életkorban. Ha a szervi eltérések negatív eredményt igazolnak, akkor feltételezhető a szorongás, de arra is van megfelelő kezelési mód. Azt javaslom, forduljon egy belgyógyászhoz, aki kivizsgálását elindítja, és segít majd Önnek a gyógyulásában. Ha bármi kérdés megfogalmazodik Önben, szívesen állok rendelkezésére.

Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
Kérdés: 2010. március 07., 20:16; Megválaszolva: 2010. március 07., 20:16
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
gócárnyék
Makacs váladék
Köhögési inger
EF kiemelt ,kezdjek félni ?
Fojtogató érzés