Allergia? Asztma?

Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla DoktorNő! 1996-tól allergiás vagyok (kuty-macskaszőr, füvek, parlagfű) amire Claritine és RhinocortAqua használok.2003-ban nehézlégzésem volt a légzésfunkció poz.Symbiocort javasolt.2010-ben Légzésem meglehetősen nehezebb, mellkas rtg: neg.Claritine, RhinAqua, Ventolin. A gyógyszereket rendszeresen szedem szükségem van rá.2 hónapja voltam tüdőszűrésen: negatív.1 hónapja éjszaka arra ébredtem, hogy erősen fulladok nem kapok levegőt és fulladásos köhögés jön rám.Ventolint és Diaphilint használtam azonnal. A tünetek enyhültek de másnap (akkor olyan fulladásra ébredtem, hogy meg sem bírtam szólalni-azonnal Diaphilin és Ventolin) és harmadnap is előjött. És azóta szinte minden nap van ez a fulladásos köhögésem van, van úgy, hogy 1-2 vagy 4-5 órára szünetel nincs de ha beszélek vagy étkezés közben-után előjön.Szedem minden nap a Clar.RhinAq orrspr, és a Ventolint fújok. Aludni szerencsére tudok-alvás előtt fújok vagy Diaphilint veszek be.Olyan mintha nem áramlana rendesen a levegő és mintha valami morzsa szerűség vagy "slajm" lenne ott amit föl kellene köhögnöm de nem tudom.Ez allergia vagy allergiás asztma vagy ez már "kőkemény" asztma? Lehet, hogy a gyógyszerek is gyengék már és erősebb kellene vagy hozzászokott már a szervezetem? Vagy váltsak és használjam a 2010-ben co.-n ajánlott: Xyzal, Foster, Avamys ksézítményeket javasolt készítményeket? Akkor én nem váltottam mert amik vannak megfeleltek csak A ventolint használom.Válaszát előre is köszönöm! Maradok Tisztelettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza fulladás témában

Kedves Kérdező!

Azért vannak rendszeresen nehézlégzései, mert allergiás aszthmája nincs kezelve. A Ventolin ugyan átmenetileg javítja a légzését, de az aszthmás gyulladást nem szűnteti. Akár a Fostert, akár a korábban már használt Symbicortot választja, fontos, hogy naponta 2 alkalommal rendszeresen lélegezze be, mert ez fogja megelőzni a fulladást, és a betegség súlyosbodását.

Ahogy elkezdi a megfelelő belégzőszerek használatát, néhány napon belül érzi majd a jelentős javulást.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. augusztus 07., 21:52; Megválaszolva: 2014. augusztus 09., 10:13
Kérdések és válaszok: Asztma
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...
Van e asztmám