• Allergia? Asztma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla DoktorNő! 1996-tól allergiás vagyok (kuty-macskaszőr, füvek, parlagfű)amire Claritine és RhinocortAqua használok.2003-ban nehézlégzésem volt a légzésfunkció poz.Symbiocort javasolt.2010-ben Légzésem meglehetősen nehezebb, mellkas rtg:neg.Claritine, RhinAqua, Ventolin. A gyógyszereket rendszeresen szedem szükségem van rá.2 hónapja voltam tüdőszűrésen:negatív.1 hónapja éjszaka arra ébredtem, hogy erősen fulladok nem kapok levegőt és fulladásos köhögés jön rám.Ventolint és Diaphilint használtam azonnal. A tünetek enyhültek de másnap (akkor olyan fulladásra ébredtem, hogy meg sem bírtam szólalni-azonnal Diaphilin és Ventolin) és harmadnap is előjött. És azóta szinte minden nap van ez a fulladásos köhögésem van, van úgy, hogy 1-2 vagy 4-5 órára szünetel nincs de ha beszélek vagy étkezés közben-után előjön.Szedem minden nap a Clar.RhinAq orrspr, és a Ventolint fújok. Aludni szerencsére tudok-alvás előtt fújok vagy Diaphilint veszek be.Olyan mintha nem áramlana rendesen a levegő és mintha valami morzsa szerűség vagy "slajm" lenne ott amit föl kellene köhögnöm de nem tudom.Ez allergia vagy allergiás asztma vagy ez már "kőkemény" asztma? Lehet, hogy a gyógyszerek is gyengék már és erősebb kellene vagy hozzászokott már a szervezetem? Vagy váltsak és használjam a 2010-ben co.-n ajánlott:Xyzal, Foster, Avamys ksézítményeket javasolt készítményeket? Akkor én nem váltottam mert amik vannak megfeleltek csak A ventolint használom.Válaszát előre is köszönöm! Maradok Tisztelettel!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a fulladás témában

        Kedves Kérdező! Azért vannak rendszeresen nehézlégzései, mert allergiás aszthmája nincs kezelve. A Ventolin ugyan átmenetileg javítja a légzését, de az aszthmás gyulladást nem szűnteti. Akár a Fostert, akár a korábban már használt Symbicortot választja, fontos, hogy naponta 2 alkalommal rendszeresen lélegezze be, mert ez fogja megelőzni a fulladást, és a betegség súlyosbodását. Ahogy elkezdi a megfelelő belégzőszerek használatát, néhány napon belül érzi majd a jelentős javulást. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2014. augusztus 07., 21:52; Megválaszolva: 2014. augusztus 09., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...