• A dohányos COPD betegnek mik a kilátások?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy COPD-s betegnek, aki dohányzik, milyenek az életkilátásai? Inhalálós gyógyszereket kap.

        WEBBeteg szakértő válasza a COPD, esély témában

        A COPD súlyossági fokozatokra van felosztva és ez a légzésfunkciós értékektől függ. A FEV1/FVC arány, ha rosszabb 70%-nál és a FEV1 is 70% alatt van akkor az közepes, ha 50% alatt akkor súlyos és a legsúlyosabb, ha 30% alattiak az említett értékek.

        Ha van légzési elégtelensége, tehát a vérgáza rosszabb 90%-os szaturációnál ezek mind súlyossági fokozatok.

        Ha a dohányzást elhagyná és szedi rendesen a gyógyszereit, inhalátorokat, akkor jók az életkilátások.

        Vigyázni kell még a vírusos vagy bakteriális fertőzésekre, oltatni kell Pneumococcus ellen 5 évenként és minden évben influenza ellen.

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 12:06:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon