• ct előtti tájékozódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Megfázás zajlik, köhög, váladék. Antibiotikum kúra befejezve.Tüdőszűrésen kiemelve.(munka alkalmassági éves szűrés)antibiotikum befejezve jan 31.én, tüdőszűrés febr. 06.án. Asthenia, tüdők felett érdes légzés, egyéb kóros nem hallható.Spirometria:normál értékek. Mellkas röntgen.(02.06)mélyen álló éles rekeszkontúrok.fokozott peribronchialis rajzolat fokozódás. szív normál nagyságú, a jobb hílusz magasságában lateralisan, borda vetületében kis kerek árnyék, mely előzményhez viszonyítva új.(2017.02.13.)Igaz, hogy 2018.02 13.án is voltam szűrésen, nem tudom miért nem azt írta. ct javasolt. megállapított diagnózis:C3490, Z0390, J1890, Z7200, J0690. Engem a C3490 aggaszt. Lehet még ebbőla Ct-én jól kijönni, és lehet ez csak a Megfázás miatt?

        Dr. Gyulai Nóra válasza a CT témában

        Kedves Kérdező! A röntgen leírás alapján bőven lehet, hogy nem a C3490 lesz a CT eredménye, megértem, hogy aggódik, de biztosat csak a CT lelet fog mutatni. Üdvözlettel, Dr Gyulai Nóra


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2019. február 23., 16:19; Megválaszolva: 2019. február 24., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: