Mellkas ct eredmeny

Jo estet mellkas ct eredmenyben kernem a segitseget. (nativ) mindket tudo legtaro eremi focalis elteres nelkul.a basisokon 1 1 hyperdens koteggel.pleuralis folyadek nincs.a trachea elott nehany 7-8 mm koruli nyirokcsomo lathato a hilusok biztonsaggal nem itelhetok meg.pleuralis folyadek nem abrazolodott.mellekvesek rendben.pathologias csontfolyamata nem abrazolodott.velemeny: korlatozott erteku vizsgalat mediastinalislymphadenopathya residuualis kotegek a basisokon. Mandulagyulladasom van antibiotikumot szedek ugy keszult a ct.lapocka mogotti fajdalom es mellkas valamint bal mell allatti szuro fajdalom miatt kertem a ct.valaszat nagyon megkoszonnem sokat segitene ud Vozlettel aniko

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkas CT témában

Kedves Anikó!

Mellkas CT leletén nincs semmi olyan kóros elváltozás, ami miatt aggódni kellene. Néhány kicsit nagyobb, de nem kóros nyirokcsomó és maradvány köteg látható, ami lezajlott gyulladás, hörghurut következménye lehet.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2017. június 03., 22:30; Megválaszolva: 2017. június 07., 21:16
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Most rákos vagyok? Ettöl szurhat a...
6-os segmentumban jobb oldalon két 2mm góc látható.A bal 5-ös segmentumban diszkrét kötegezettség ábrázolodik.A máj ábrázolódó segmentumai...
Mit takar a lelet?
Tisztelt Hölgyem! Szeretnénk tudni mit takar édesanyánk lelete. 17eve nem dohányzik. Évente jár tüdőszűrésre. Korábban kétszer volt...
Tüdőrák jele lehetséges?
Üdvözlőm önöket! Segítséget szeretnék kérni. Most szombaton kaptam kézbe mellkass ct leletemet.Kb másfél hónapja fáj a mellkasom. A körzeti...
CT lelet vélemény
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két hete hidegrázásom volt lázzal (38.5) és bal oldali görcsös vesetáji fájdalmakkal.Háziorvos felírt Levoxa500 mg...
Erre gócra kell gyógyszert szedni? ...
Voltam tüdő alacsony dózisú natív mdct vizsgálaton. A leletem eredménye: A vizsgálat során a DLP-ből számított effektív dózis 0, 8 mSV volt. A...