• Tüdő áttét lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Asszony! Édesapámnak most volt mellkas-has-kismedence CT vizsgálata. A mellkas lelettel kapcsolatban kérném segítségét, áttét lehet-e a 4 mm-es nem karakterizálható góc? 3 hónapja volt végbélműtéte daganat miatt, ez az első CT a műtét óta. A hasi-kismedencei lelet rendben van, azon semmi eltérés nincs. Az első CT-je februárban volt, azon a tüdőn csak a kötegezettség volt leírva. Idézem a mostani leletet, és köszönöm szépen előre is a segítségét! Nagyon aggódom, s a kezelő orvossal csak hónap végén tudunk beszélni! "Pleuralis folyadékgyülem nem ábrázolódik. Mindkét oldalon többszörös, keskeny pleuralis megvastagodás figyelhető meg. A tüdőrajzolat kötegezett. Jobb oldalon az S. 6.-10. határán egy 4 mm-es, nem karakterizálható góc látható. A tüdőparenchymában egyéb körülírt kóros, gócjellegű eltérés nemfigyelhető meg. A mediastinumban és a hilusokban pathológiás nyirokcsomó nem ábrázolódik. A mediastinalis érképletek lefutása, tágassága, kontrasztanyag-telődése normális. Vélemény: Tu. recidiva, met. nem látható"

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas CT témában

        Kedves Kérdező! A véleményben a radiológus azt írja, tumor áttét nincs. Ebben meg lehet nyugodni, hisz 4 mm-es pici gócok gyakran láthatók,általában nincs jelentőségük. 3-4 hónap múlva érdemes kontroll CT-t csinálni,amin látható, hogy esetleg növekszik-e az elváltozás. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. december 07., 16:18; Megválaszolva: 2019. december 08., 18:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: