• "segítség"

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktot ÚR/NŐ! Elkeseredésemben már nem tudom, hogy kihez forduljak. Tavaly december óta a panaszaim nem csökennek, de a fájdalmak már néha elviselhetetlenek. Tüdó astmám van, mellette több gyógyszerre allergiám. December elejétől vannak mellkasi szoritó fájdalmaim, és a bal oldali fájdalmakkal és a bal mell alatti fájdalmak, mely alatt néha valami kidudorodik és ilyenkor nagyon nehezzen kapok levegőt. A legkisebb terhelésre is fulladok, 50 m megyek és nem kapok levegőt. 4-ik emeleten lakom, fél emeletenként pihenek, ennek ellenére mikor végre felérek nem tudok megszólalni pár percig. Januárban beutaltak a Tüdőosztályra, de nem változott semmi 2 nap kaptam infuziot és vénás injekciokat, de a panaszok sajnos megmaradtak. Beülök az autóba és pár perc múlva tudok csak elindulni mert kifáradok abban, hogy beülök. Voltam Cardiologián ahol azt mondta a dr. Úr, hogy ez a tüdőgyógyászati betegség, menjek vissza oda. De sajnos sehol nem csinálnak semmit, és már nehéz elviselni ezt az állapotot. Tavaly még rengeteget sétáltam, ma már sajnos ez csak álom. Segitséget szeretnék kérni, hogy hová tudok fordulni a panaszaimmal? Az sem érdekel ha Budapestre kellenne felutaznom, csak már szünjenek a fájdalmaim és a fulladások. Várom mi előbbi válaszát! Köszönettel: Andi

        Dr. Kardos Tamás válasza a tüdőasztma témában

        A pontos leletek ismerete nélkül nagyon nehéz tanácsot adni. A panaszok alapján azonban mindenképpen szükséges lenne alapos kivizsgálás mind tüdőgyógyászati, mind belgyógyászati szempontból. Amennyiben igazolt allergiás asthma okozza a panaszokat, és minden egyéb kritériumnak megfelel, alkalmas lehet immunterápiára, de ezt mindenképpen alapos vizsgálatoknak kellene megelőzniük az egyéb okok kizárása céljából.


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kardos Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 27., 17:40; Megválaszolva: 2012. március 28., 15:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: