• Mikor gyógyul be?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! 1, 5 éves kisfiamnak lassan 2 hete volt (tüdő)hörgőtükrözése.Onnan eltávolítottak 2 db növényi részt, amit még októberben aspirált. Azóta az intenzív osztályon ápolják(szegedi gyermekklinikán) altatásban.Erre azért van szükség, mert váladékos a tüdeje és van, hogy bevérzik.Ezt szívják neki.Szerencsére már nem olyan intenzitással jön friss vér, inkább már alvadékok és pörkök.Előző héten 3 napig huzamosan nem volt neki friss vérzése, majd szombaton megint.Ennek ellenére a doktor úr csökkentett pár adatot a gépen, ugyanis lélegeztetőn is van.Ez annyit jelent hogy eddig 100%-on volt, tegnap levette 80%-ra. A légzés frekvenciát 33-ról levette 30-ra.Nyugtatás képpen annyit mondott, hogy az már jó jel, hogy x napig nem vérzik, és utána megint, mert ez annyit jelent, hogy gyógyul a seb.Bár ugye az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem vérezne. Kérdezni szeretném öntől, mi erről a véleménye? Aggódok nagyon, és fogalmam sincs mennyit kell várni a teljes gyógyulásig.Ön szerint? Arra szeretném kérni, hogy ha ismer ilyen vagy ehhez hasonló esetet azt kérem ossza meg velem.Értetlenül állok a dolog előtt, mert úgy érzem, hogy ez az eset ritka, sőt talán még elő sem fordult másnál.Kérem írjon valami bíztatót.Köszönöm megértését! Tisztelettel:Aranka

        Dr. Kardos Tamás válasza a légzőszervi betegség témában

        Nagyon nehéz megmondani, hogy mennyi idő múlva fog javulni a helyzet. Nyilván az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem vérezne, de az hogy a vérzés mennyisége csökken, az jó jelnek tekinthető, és az is, hogy a lélegeztetési paraméterekn is lehetett csökkenteni. A pontos kilátásokról azt javaslom, hogy a kezelőorvossal beszéljen


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2012. március 05., 06:45; Megválaszolva: 2012. március 06., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.