tudo problema

Tisztelt Doktor (no)! Kerdesem az lenne, hogy a kontrasztanyag nelkuli tudo CT milyen esellyel kepes kimutatni tudorakot? Kb 1 - masfel eve 2 egymas utani ejjel kohogtem, kis ver volt a kopetben.Epp terhes voltam.Ra 1 evre tavaly novemberben ujra kezdodott, kb 3 honap alatt kb 10szer volt. Mindig ejjel.Irritalo szaraz kohoges, mintha a tudombol-melyrol- valamit fel kellene kohogjek.Kb 1-2honapja lecsillapodott, de meg mindig kohecselek idonkent (ver nelkul) .Januar vegen magan uton kontraszt anyag nelkuli CT-t csinaltattam korhazban (sajnos nem volt vervetel eredmenyem a kontraszt anyaghoz.24 orara utaztam csak haza Magyarorszagra, kulfoldon elek) .Semmit nem talaltak.Tudo funkcios vizsgalatnal 3. probalkozasra elfogadhato eredmeny lett, nincs COPD-m. Ful orr gegesz nem talalt verkopesre okot (arcuregi CT volt.enyhe allergiat talalt tarolasi atkara es peneszgombara es mersekelt deviatio septi nasi ill choncha media bullosa l.s allnak fenn) .Gasztroentorologus gyomortukrozesen refluxot talalt kb dio nagysagu hiatus hernia.Nyelocso-gyomor atmenet nyalkahartya serulekeny. Nem tudta 100 %-ra a verkopes okat megmondani, habar reflux nem kizart.16 evet cigiztem, kb 30 szal/nap, 2 eve szoktam le.Kerdesem az lenne, hogy On szerint mekkora az esely hogy tudo daganatom van? Nem tudtam a gyomorsav csokkentot szoptatas miatt elkezdeni meg. Mivel amugy sem szopik mar az 1 eves babam (fejek es uvegbol kapja) , gondolkodom hogy abbahagyom, hogy kideruljon vegre hogy a gyomorsav csokkentotol elmulik-e a kohogcseles teljesen? Mert ha nem, akkor lehet hogy sulyosabb tudo betegsegem van pl daganat.Kisfiamnak anyara nagyobb szuksege van, mint anyatejre! Mas tunetem nincs, csak sok bofoges/hatfeszules de az biztos hogy gyomor eredetu, mert bofogesre enyhul a feszules.Gaviscont szedek, nem tudom hogy attol csillapodott-e a verkopes avagy mastol.Kerem szepen szakmai tanacsat.Esetleg ismeteljem meg a CT-t kontrasztanyaggal? Felek a nagy dozisu sugartol! Koszonettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkas CT témában

Kedves Kérdező!

A köhögéskor jelentkező vérzést okozhatja allergia, légúti gyulladás, vírus, baktérium fertőzés, reflux betegség, hormonális ok, gyógyszer is. Természetesen daganat is lehet a háttérben, de akkor egyre gyakrabban és erősebben jelentkezne a vérzés.Ezt nem tartom valószínűnek az Ön esetében. Mellkas CT vizsgálatok közül a kontrasztanyagos sokkal informatívabb, de véleményem szerint tüdőgyógyász által szervezett kivizsgálásra lenne szüksége, hogy ha az ok kiderül, kezelni is lehessen, és nem végeztessen felesleges vizsgálatokat, ami nem viszi közelebb a diagnózishoz.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. április 06., 13:33; Megválaszolva: 2015. április 08., 21:08
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Melllas Ct eredmény értékelése.
Tisztelt doktornő! Mellkas Ct vizsgálatom eredménye a következő: Jobb oldalon,a 4es tüdő szegmentumban, laterálisan 4-5 mm-es éles kontúrú góc...
2év alatt 4 mellkas CT, lehet e okom...
Szép Jó estét Kívánok Tisztelt Laki Doktor Úr! Pár napja már értekeztünk, így virtuálisan, az ügyben, hogy én 2év alatt 4 mellkas CT-n estem...
2év alatt 4 mellkas CT, lehet e okom...
Üdvözlöm Igen Tisztelt Laki Doktor Úr! Azon, porblémámmal írom levelemet, mert én Hipochonder vagyok, évente 2szer csináltatok laborvizsgálatot...
ct vizsgálat választás
Tisztelt Doktor ÚR! Már többszörös mellkas rtg-el tüdőgyulladás után több hónappal is fennálló infiltrátumról szeretnék ct vizsgálattal a...