2év alatt 4 mellkas CT, lehet e okom akkodalomra?

Szép Jó estét Kívánok Tisztelt Laki Doktor Úr! Pár napja már értekeztünk, így virtuálisan, az ügyben, hogy én 2év alatt 4 mellkas CT-n estem, át, és elkezdtem aggódni, a jövőbeni káros egészségügyi hatásaitól.Ebben Doktor Úr írta hogy nem kell aggódjak, de viszont nem volt információm, hogy milyen géppel volt a vizsgálat, és hogy milyen sugárdózíst alkalmaztak. Közben megtaláltam a vizsgálati papírjaimat. A vizsgálatot HITACHI ECLOS MULTISLICE rendszerrel készítették. 2X volt sima Natív kontrasztanyag nélküli mellkas CT ennek DPL értéke sajnos nincs rajta a papíromon 1X volt Mellkas CT kontrasztanyaggal ennek már rajta van az értéke DPL: 1150mGy Az utolsó mellkas CT-m pedig egy natív HR CT volt szűrő jelleggel ennek is tudom az értékét DPL: 478mGy Ezen plussz információk tekintetében kérdezem Tisztelettel Doktor Urat, van e félni valóm a CT vizsgálatból adódóan későbbi egészség károsodásra

Dr. Laki András válasza Mellkas CT témában

Tisztelt Kérdező!

Az adatokból látható, hogy ahogy a korábbi válaszomban is írtam, a HRCT vizsgálat sugárdózisa jóval kisebb, mint a teljes, natív és kontrasztanyagos mellkas CT-é, a natív vizsgálaté pedig körülbelül a fele a kontrasztanyaggal is készült vizsgálaténak. Így összegezve a négy vizsgálatot, továbbra is annyit lehet mondani, hogy aggodalomra nincs oka.

Kérdés: 2019. február 19., 20:27 ;Megválaszolva: 2019. február 20., 21:50
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Melllas Ct eredmény értékelése.
Tisztelt doktornő! Mellkas Ct vizsgálatom eredménye a következő: Jobb oldalon,a 4es tüdő szegmentumban, laterálisan 4-5 mm-es éles kontúrú góc...
2év alatt 4 mellkas CT, lehet e okom...
Üdvözlöm Igen Tisztelt Laki Doktor Úr! Azon, porblémámmal írom levelemet, mert én Hipochonder vagyok, évente 2szer csináltatok laborvizsgálatot...
ct vizsgálat választás
Tisztelt Doktor ÚR! Már többszörös mellkas rtg-el tüdőgyulladás után több hónappal is fennálló infiltrátumról szeretnék ct vizsgálattal a...
Mellkas CT. vizsgálat magyarázatát...
Kedves Doktornő! Kérem szíves segítségét a CT. vizsgálatom eredményének egyes részeinek megértéséhez. Mk. csúcsban heges pleuralis kötegek...
Mi lehet ez?
Kedves DrÚrDrNő! Egy mellkas ct-vel kapcsolatban szeretnék segitsget kérni. Az Anyósom 55 éves régota cigizik és tüdődaganat gyanuval küldték...