Gyógyszer abbahagyása

Kedves Doktorno! A bal labamba volt melyvenas trombozis, es enyhe tudoemboliat is kaptam! Valoszinuleg a fogamzasgatlo tabletta miatt. 6 honapig szedtem a veralvadas gatlot, es most azt mondtak abba lehet hagyni a szedeset! De felek, nehogy ujra eloforduljon! On mit gondol errol? Meddig erdemes szedni a gyogyszert? Koszonom valaszat! Udvozlettel: Hanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza trombózis témában

Kedves Hanna!

Ha eddig nem történt volna meg, célszerű volna végezni Önnél egy genetikai vizsgálatot, hogy van-e veleszületett hajlama trombózis kialakulására. Ha lenne, akkor sajnos folytatni kell a véralvadásgátló kezelést. Ha nincs és a vérrög már feloldódott a lábában, akkor 6 hónap elteltével abba lehet hagyni a terápiát.

Kérdés: 2011. szeptember 25., 12:09; Megválaszolva: 2011. október 01., 17:17
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vashiány és Koronavírus oltás
Leiden heterozigota és Covid
Leiden-mutáció, COVID-19 oltás
Labor érték.