Trombophilia

Tisztelt Dokrtor Úr! Gyermekem születése utána gyermekágyi szakban bal lábamon (visszértágulatos) térdhajlattól lefelé felületi trombózist igazolt a doppler UH. Azóta folyamatosan kapom a fraxiparin 0, 6 ml injekciót. Ez 2010. október 16-án történt. A haematológiai vizslálat eredményei a következők: Faktor V Leiden mutáció: vad típus, Protrombin 20210A allél: vad típus, MTHFR C677T polimorfizmus: heterozigóta, a referencia értékek a megadott tartományba esnek az egyéb eredmények kapcsán úgymint; homocystein, fibrionogen, VIII. factor, antitthrombin III., protein C, protein S APC resistencia: negatív, LA szűrőteszt: negatív: Erre az ambuláns lapra azt írták, hogy az elvégzett haemostasis vizsgálatok trombophiliát nem igazoltak, Egy másik postán érkezett eredmény amin a referencia értékek ugyanazok csak van rajta még egy érték, mégpedig a következő: Lp (a) 1239 mg/L. - itt a vélemény az elvégzett vizsgálatok trombohiliát igazoltak. Mindkét eredmény postán érkezett, semmiféle utasítás vagy visszahívás nem szerepel rajta. A kérdésem az lenne, hogy mit takar ez az érték? Változhat-e ez még? Mi lenne a további terápia? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza trombofilia témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által közölt eredmények nem utalnak trombofiliára, azaz olyan genetikai rendellenességre, mely mélyvénás trombózisra hajlamosít. A MTHFR heterozigóta status és a magasabb Lp (a) szint inkább érelmeszesedésre hajlamosít - de semmiképp sem 37 évesen, inkább idősebb korban, és ha egyéb társbetegségek (pl. magasvérnyomás, cukorbetegség) is fennállnak.

Kérdés: 2010. december 21., 21:02; Megválaszolva: 2010. december 23., 17:45
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Mthfr homozigóta mutáns
Tisztelt Ujj Zsófia Doktornő! Áprilisban volt trombózisom a jobb lábamban, mára már megvannak a genetikai vizsgálat eredményei. Egyedül az mthfr...
Genetikai vizsgálat eredménye...
Üdvözlöm! 2010-ben volt trombózisom tündőembóliával. Ezután csináltal genetikai vizsgálatot, melynek ez lett az eredménye: Az APC rezisztencia...
Császármetszés után embólia
Üdvözlöm! Két éve született a lányom toxémia miatt császármetszéssel.Szülés másnapján már kaptam a clexant 0, 4 est (80 kg voltam akkor)...
Trombofília vizsgálat
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Két missed ab (5 és 7. hét) és két spontán vetélés (4. hét) után - ahogy az lenni szokott - keressük az...
Trombofília vizsgálat
Tisztelt Doktornő! 32 éves vagyok, szemfenéki trombózis gyanú (elment a látásom) , illetve genetikai hajlam miatt (anyukámnak visszerei vannak...