Babat szeretnek!

Jo napot kivanok! Nagyon regen szertnenk kisbabat, 10hetesen volt egy veszitesem, elkuldtek trombofilia vizsgalatra es ezek az eredmenyeim: MTHFR C 677T MUTANS HOMOZIGOTA, FACTOR XIII V 34LMUTANS HETEROZIGOT, PAI-1 4G/4GHOMOZIGOT atobbi negativ.Hematologus dr irt fell napi /1 Aszpentert.Folsavat. Aszt szertnem meg kerdezni hogy ez a kett gyogyszer eleg lenne hogy terhesen maradjak es ki tudjak hordani egy kisbaba? erre a kerdesemre a dr notol nem kaptam valaszt csak anyit mondott olvasak utana a netten, en utan is olvastam, es mindenut femibiont is irtak B6 vitamin, clexane injekciot, azert is szeretnem ki kerni maganak a velemenyet? kerem segitcsen mert nem tudok terhesen maradni mas mindent meg nezetem hormonokat, atfojason is voltam, nem tudom hogy mi tevo legyek! van egy 15 eves fiam es 9 eve probalkozunk es semmi, a lombik a ferjemnel nem johet szoba es nem tudom hogy ezek a mutansok egyi kart tudnak okozni? Kosonom a valaszat! Szep napot kivanok!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza trombofilia témában

Kedves Kérdező!

Ezek közül a leletek közül amik a trombofiliára utalnának, teendőt nem igényelnek és az un. minor vagy kis eltérésű mutációt jelölik. Aminek jelentősége lenne, nem tudom más trombofilia labor is történt-e, de a meddőség és vetélés mellett inkább a lupus antikoagulans jelenléte a kérdés. (trombofilia panelben lupus antikoagulans: LA) . Ezek alapján Clexane adása vérhígitónak nem szükséges. Vetélés vagy nehéz teherbeesés mellett Aspirint szoktak javasolni a nőgyógyászok (elsősorban a lupus esetleges jelenléte miatt) , de ez sem kötelező.

A B6 hányingerre jó terheseknek, az nem kell, a fólsav jó, a femibion terhesvitamin, legfontosabb része a fólsav, lehet szedni, de nem kell tartósan. Amit nőgyógyászok szoktak inkább javasolni nehéz teherbeesés mellett (bár elég drága) a szintén folsavat és inozitot tartalmazó Inofolic.

Hematológiai akadálya (ha a lupus negatív) semmi nincs a teherbeesésnek. Ha bármi más van az nőgyógyászati vagy immunológiai lehet szerintem. Ha a partnerénél minden rendben, de gondolom megnézték. Ami segíti a teherbeesést hormonálisan az a clostrilbegit, ami "terhesen tartja" még, ha sikerült a megtermékenyülés, akkor a progeszteron, de ez nőgyógyászati profil és ők biztosan gondolnak is rá.

Kérdés: 2016. január 14., 09:29; Megválaszolva: 2016. január 15., 14:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus