• Mthfr homozigóta mutáns

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Ujj Zsófia Doktornő! Áprilisban volt trombózisom a jobb lábamban, mára már megvannak a genetikai vizsgálat eredményei. Egyedül az mthfr poliformizmus mutat homozigóta mutáns eredményt, a többi értékem negatív (Leiden és prothrombin mutáció homozigóta vad típus). A homocisztein szintem 10, a papír szerint 15-ig megfelelő. A trombofília panel eredményei pedig mind referenciatartományon belül vannak. Az orvos szerint ez a mutáció nem igényel élethosszig tartó véralvadásgátló szedést. Ön mit gondol, valóban elhagyhatom a gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a trombofilia témában

        Kedves Kérdező! Igen, ha egyszer volt, és csak ez volt pozitív a trombofilia panelből. Bár normális a homocisztein szint is, nem kell szedni kötelezően, de mondjuk nem árt fólsavat, legalább kúraszerűen szedni.


        Kérdés: 2018. november 18., 16:38; Megválaszolva: 2018. november 19., 15:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Doktornő 38 éves vagyok és igazándiból semmi bajom sincs általában soha. Rendszeresen járok mellszűrésre, melanóma szűrésre, rákszűrésre nagyon figyelek magamra. Egy bajom van refluxom van ami rengeteg gondot okoz,torok-és...