Mthfr homozigóta mutáns

Tisztelt Ujj Zsófia Doktornő! Áprilisban volt trombózisom a jobb lábamban, mára már megvannak a genetikai vizsgálat eredményei. Egyedül az mthfr poliformizmus mutat homozigóta mutáns eredményt, a többi értékem negatív (Leiden és prothrombin mutáció homozigóta vad típus) . A homocisztein szintem 10, a papír szerint 15-ig megfelelő. A trombofília panel eredményei pedig mind referenciatartományon belül vannak. Az orvos szerint ez a mutáció nem igényel élethosszig tartó véralvadásgátló szedést. Ön mit gondol, valóban elhagyhatom a gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza trombofilia témában

Kedves Kérdező!

Igen, ha egyszer volt, és csak ez volt pozitív a trombofilia panelből. Bár normális a homocisztein szint is, nem kell szedni kötelezően, de mondjuk nem árt fólsavat, legalább kúraszerűen szedni.

Kérdés: 2018. november 18., 16:38; Megválaszolva: 2018. november 19., 15:18
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Genetikai vizsgálat eredménye...
Üdvözlöm! 2010-ben volt trombózisom tündőembóliával. Ezután csináltal genetikai vizsgálatot, melynek ez lett az eredménye: Az APC rezisztencia...
Császármetszés után embólia
Üdvözlöm! Két éve született a lányom toxémia miatt császármetszéssel.Szülés másnapján már kaptam a clexant 0, 4 est (80 kg voltam akkor)...
Trombofília vizsgálat
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Két missed ab (5 és 7. hét) és két spontán vetélés (4. hét) után - ahogy az lenni szokott - keressük az...
Trombofília vizsgálat
Tisztelt Doktornő! 32 éves vagyok, szemfenéki trombózis gyanú (elment a látásom) , illetve genetikai hajlam miatt (anyukámnak visszerei vannak...
Trombophilia
Tisztelt Dokrtor Úr! Gyermekem születése utána gyermekágyi szakban bal lábamon (visszértágulatos) térdhajlattól lefelé felületi trombózist...