Thrombosis jugularis interna

Három hete állapították meg nálam ezt a betegséget, Nyakam jobboldalán jelentkezett gyulladás, duzzanat, amit duplex vizsgálattal azonosítottak. A véna legszélesebb átmérője a problémás helyen 1, 4*1, 1 centiméter. Most.syncumar tabletta szedésével hígítják a véremet. Kezelőorvosaimtól kevés információt kaptam a lehetséges egyéb kezelésekre életmódra vonatkozóan. Szeretném tudni mi zajlik valójában a szervezetemben, hogyan működik továbbra is az agyi vérkeringésem, mit tehetnék még a gyógyulás érdekében. Létezik-e más módszer a thrombosis megszüntetésére hazánkban és hol. Köszönöm előre is a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza a trombózis témában

Kedves Érdeklődő! A jugularis véna trombózisa igen ritka, általában valami lokális ok áll a háttérben, például nyirokcsomó-gyulladás, pajzsmirigy-betegség - először is ezeket kell tisztázni. Az agyi vérkeringése miatt ne aggódjon, az nem a jugularis véna átmérőjén áll vagy bukik, inkább az agyat ellátó ütőerek működése határozza meg. A vérrögösödés kezelése történhet tabletta szedésével (Syncumar, Marfarin) vagy heparin injekcióval, egyéb lehetőség nincs.

Kérdés: 2010. augusztus 25., 11:52; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 22:20
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Nagy lehet a baj? 2.
Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi...
Hajas sejtes leukémia és oltás
Laboreredmény
Nagy lehet a baj?