Leiden heterozigóta és egyes gyógyszerek

Dr. Váróczy László hematológus részére: Tisztelt Adjunktus Úr! Spermatogram eredményének javítása érdekében Tamixofen-Teva 20 mg készítményt (1x1) írt fel az orvos, illetve Feluran nevű készítményt (3x1) is szedek, melyek mindegyike esetén ellenjavallt a véralvadásgátló gyógyszerek szedése. (A fentieken és vitaminokon, valamint omega 3-on kívül mást nem szedek.) A Feluran hatóanyagai: 175, 0 mg L-karnitin (300, 0 mg L-Carnitinum fumaras formájában) , 100, 0 mg zöld tealevél kivonat [Camelliae sinensis fol. extr. sicc. (5: 1) ], 75 IU Vitamin E (61, 6 mg D-a-tocopherylis succinas formájában) , 60, 0 mg Vitamin C (Acidum ascorbicum) , 50, 0 mg angyalgyökér kivonat [Angelicae sin.radicis extr.sicc. (10: 1) megfelel 0, 05-0, 09 mg ferula savnak], 7, 50 mg cink (52, 4 mg Zinci gluconas formájában) , 1, 0 mg Vitamin B6 (1, 22 mg Piridoxini hydrochloridum formájában) , 0, 20 mg folsav (Acidum folicum) , 0, 035 mg szelén (0, 084 mg Natrii selenas formájában) , 0, 003 mg Vitamin B12 (Cyanocobolaminum) / kapszula, míg a Tamixofen 20, 0 mg tamoxifén (30, 4 mg tamoxifén-citrátot tartalmaz filmtablettánként. Sajnos 3 nap szedés után enyhe vádlifájdalom, illetve bizsergés lépett fel, így a fenti gyógyszerek szedését felfüggesztettem. Abban kérném a Tisztelt Adjunktus Úr tanácsát, hogy szedhetem-e tovább a fenti készítményeket (melyeket ideiglenesen - max. 1 évig szedni kívánok) , illetve ennek érdekében szükséges-e további készítmény szedése a trombózis esélyének csökkentése miatt. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Illés Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Leiden-mutáció témában

Kedves Zoltán!

A Leiden heterozigóta állapot csak mérsékelt kockázatot jelent a trombózis szempontjából és igen gyakori eltérés: egyes becslések szerint a populáció 10 %-a érintett. Arról nem ír a levelében, hogy Önnnek volt-e már életében trombózisa, s egyáltalán: miért végeztek Önnél Leiden-mutáció vizsgálatot. Csak azért, mert hormon- és nyomelemkészítményeket szed, semmiképp nem kell trombózis profilaxis. Más a helyzet, ha volt már trombózisa, ebben az esetben a Tamoxifen szedése erősen megfontolandó.

Kérdés: 2010. április 30., 19:40; Megválaszolva: 2010. április 30., 19:40
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
MTHFR 2.
Tisztelt Dr. Váróczy László! Köszönöm terhességgel és MTHFR heterozigótasággal kapcsolatos válaszát, melyben azt írta, Ön is csak az Aspirin...
0
Kedves Doktor Úr/Nő! 2 évig fogamzásgátlót szedtem. Ezalatt legalább 1 éven keresztül időnként nagyon fájt mindkét lábam. Senki nem tudott...
Leiden heterozygota
Üdvözlöm! Leiden heterozygota vagyok, lábfájásra detralexet írt nekem fel egy orvos, aki végzett doppleres vizsgálatot is, ahol kizárta a...
Haematológiai kivizsgálás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Leiden heterozygota vagyok, erre családban előforduló tüdőembólia, majd kivizsgálás után derült fény. 2007-ben...