Leiden heterozygota vagyok tetoválást szeretnék

Üdvözlöm!

Egy igen furcsa kérdést szeretnék feltenni.

Leiden heterozygota vagyok, időszakosan kapok clexane injekciót,

jelenleg nem, most aspirin protektet szedek napi 1 tablettát.

Sajnos teljesen tisztában vagyok a leiden heterozygota jelentésével, mivel több vetélésen is túl vagyok már, tehát rendszeresen járok hematologiára.

A kérdésem nem is teljesen a betegséggel (hajlammal) kapcsolatos, picit szégyenlem is feltenni, de mégsem hagy nyugodni.

Szeretnék tetoválást csináltatni, de addig nem akarok belefogni, amíg nem tudom nem akadálya-e a leiden egy ilyen szépészeti eljárásnak, mivel ugye vérzéssel jár.

Tudom csak bőr felületi, ám mégis megnyugtatna ha erre választ kapnék. Illetve, az aspirin protektet abba hagyjam-e erre az időszakra?

A fogorvosnál is jelezni kell ezeket az adatokat, kiváncsi volnék mit godol erről egy hematologus orvos, tetoválás esetén.

Nagyon köszönöm és elnézést kérek az esetlegesen buta kérdésért, csak szeretnék megnyugodni mielőtt belefogok, vagy bele sem fogok ha  azt tanácsolja. Köszönöm.

 

WEBBeteg szakértő válasza Leiden-mutáció témában

Tisztelt Érdeklődő!

Kérjen bátran időpontot a tetoválószalonba, és a tervezett szépészeti beavatkozás előtt 3 nappal függessze fel átmenetileg az Aspirin protect szedésését, akkor biztosan nem semmi probléma!

Boldog új évet!

WEBBeteg szakértő
Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
Kérdés: 2009. december 31., 21:41 ;Megválaszolva: 2009. december 31., 21:41
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Téves diagnózis
Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát a véralvadási zavarok témámmal kapcsolatban. Szeretnék még egy dolgot kérdezni. A Cleaxan 0.4 injekciót...
MTHFR 2.
Tisztelt Dr. Váróczy László! Köszönöm terhességgel és MTHFR heterozigótasággal kapcsolatos válaszát, melyben azt írta, Ön is csak az Aspirin...
0
Kedves Doktor Úr/Nő! 2 évig fogamzásgátlót szedtem. Ezalatt legalább 1 éven keresztül időnként nagyon fájt mindkét lábam. Senki nem tudott...
Leiden heterozigóta és egyes...
Dr. Váróczy László hematológus részére: Tisztelt Adjunktus Úr! Spermatogram eredményének javítása érdekében Tamixofen-Teva 20 mg készítményt...
Leiden heterozygota
Üdvözlöm! Leiden heterozygota vagyok, lábfájásra detralexet írt nekem fel egy orvos, aki végzett doppleres vizsgálatot is, ahol kizárta a...