• Syncumar vs. alkohol

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor!

        Mélyvénás trombózis hajlam miatt napi 5 tablettát kell szednem, valószínűleg életem végéig, most 34 vagyok!

        Napi 1-2 sör, vagy pohár bor, szokásos volt eddig, hétvégente, néha hét közben is egy-egy pálinkázás (0, 5-1-2-3 dl), nem vagyok alkoholista, csak jó a társaság!:)

        Egy korábbi válaszban olvastam, hogy az alkohol+Syncumár súlyos májkárosodást okozhat! Mit jelent ez pontosan? Törvényszerű a kialakulása? Van-e esetleg olyan véralvadásgátló gyógyszer, amely mellett lehetséges az alkoholfogyasztás?

        Ha jól tudom egyébként az alkohol fokozza a Syncumar hatását, tehát végső soron vérhigító hatású...

         

        WEBBeteg szakértő válasza a trombózis témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Sajnos azt kell mondjam, hogy a napi rendszerességgel fogyasztott alkohol előbb-utóbb súlyos májkárosodáshoz vezethet - még úgy is, ha nem issza holtrészegre magát. Nem javasolnám azt sem, hogy vérhígító célzattal fogyasszon rendszeresen alkoholt - ugyanis ha a mája tönkremegy, valóban "hígul" a vére a csökkent alvadásifaktor-termelés miatt, ám ennek az eredménye valamilyen súlyos belső vérzés lesz, ami nagyon csúnya halál... A legokosabb, amit tehet: szedi pontosan a Syncumart, alkoholt pedig csak alkalomszerűen, kis mennyiségben fogyaszt - így nem lesz sem újabb trombózisa, sem vérzéses szövődménye.

         


        Kérdés: 2010-02-21 10:23:20; Megválaszolva: 2010. február 21., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.