• Vashiány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több, mint 1 éve szeretnénk gyermeket, de eddig nem estem teherbe. Szedem folyamatosan az Elevit tablettát. A múlt héten voltam a körzeti dokinál, ahol teljes vérvizsgálat volt. Eredménye: alacsony a vas értéke. A körzeti doki csak annyit mondott, hogy vastartalmú terméket kell szednem az Eleviten túlmenően, mert úgy látszik, hogy az nem elég, vagy nem kellően szívódik fel belőle a vas. A gyógyszertárban érdeklődtem, hogy az én helyzetemben az Elevit mellett, milyen vastartalmú készítményt szedését ajánlják. Az általuk nagyon ajánlott terméket, nevezetesen Humet-r szirupot megvásároltam. Otthon a tájékoztatóban meglepődve olvastam, hogy a szirup szedését a terhesség első harmadában nem javasolják. Tanácstalan vagyok a szedését illetően, hiszen mondtam, hogy babát szeretnénk és nem tudom, hogy merjem-e szedni.Mit tanácsol? Másik kérdés: igaz, hogy a vashiány a meddőség rejtett oka lehet? Köszönettel Yda

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Kedves Yda!

        A második kérdésével kezdem:nem igaz. Önmagában a vashiányos vérszegénység nem okoz meddőséget.
        A Humet -R helyett szedjen inkább Maltofer-folt, Ferrograd-folic-ot, stb.
        1 év sikertelen próbálkozás után érdemes lenne felkeresnie egy meddőségi szakrendelést, ahol el fogják végezni a szükséges kivizsgálást, illetve amennyiben szükséges a megfelelő kezelést is meg fogják kapni.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-11 23:28:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés