Vashiány

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több, mint 1 éve szeretnénk gyermeket, de eddig nem estem teherbe. Szedem folyamatosan az Elevit tablettát. A múlt héten voltam a körzeti dokinál, ahol teljes vérvizsgálat volt. Eredménye: alacsony a vas értéke. A körzeti doki csak annyit mondott, hogy vastartalmú terméket kell szednem az Eleviten túlmenően, mert úgy látszik, hogy az nem elég, vagy nem kellően szívódik fel belőle a vas. A gyógyszertárban érdeklődtem, hogy az én helyzetemben az Elevit mellett, milyen vastartalmú készítményt szedését ajánlják. Az általuk nagyon ajánlott terméket, nevezetesen Humet-r szirupot megvásároltam. Otthon a tájékoztatóban meglepődve olvastam, hogy a szirup szedését a terhesség első harmadában nem javasolják. Tanácstalan vagyok a szedését illetően, hiszen mondtam, hogy babát szeretnénk és nem tudom, hogy merjem-e szedni. Mit tanácsol? Másik kérdés: igaz, hogy a vashiány a meddőség rejtett oka lehet? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza meddőség témában

Kedves Kérdező!

A második kérdésével kezdem: nem igaz. Önmagában a vashiányos vérszegénység nem okoz meddőséget.

A Humet -R helyett szedjen inkább Maltofer-folt, Ferrograd-folic-ot, stb.

1 év sikertelen próbálkozás után érdemes lenne felkeresnie egy meddőségi szakrendelést, ahol el fogják végezni a szükséges kivizsgálást, illetve amennyiben szükséges a megfelelő kezelést is meg fogják kapni.

Kérdés: 2009. május 11., 23:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:50
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Norcolut 5 mg
Jó napot kívánok! A nőgyógyászaton Norcolut 5 mg tablettát kaptam menstruáció előtti barnázásra! 10 napig 2*1 kell szednem! Elolvastam a beteg...
Lehetséges, hogy limfómám van?
Tisztelt Orvos! Szeretnék érdeklődni, hogy van e okom aggódni, hogy esetleg limfómám van? Pajzsmirigy Uh-ra mentem el, mivel a TSH szintem magas...
Vizelési zavarokra még milyen...
Limfóma betegség, lázcsillapítás
Lila foltok