Alkoholfogyasztás

Tisztet Doktornő! Nyirokcsomóval kapcsolatos utolsó kérdésemet szeretném feltenni Önnek. Kérem, nézze el nekem, elég erős félelem van bennem hetek óta. Kiderült, hogy nyelvgyök és nyálmirigy gyulladásom van, ami okozhatja a nyaki nyirokcsomók megnagyobbodását, mindegyik a nyálmirigyek mellett található, viszont már több alkalommal tapasztaltam, hogy 1 korty alkohol elfogyasztása után pár percig jelentkezik 1-1 nyilallás a nyelvem alatt vagy a nyakamnál a mandulám környékén. Nem mondanám fájdalomnak, inkább amolyan szúró érzés, ami magától el is múlik. Általában az első korty után tapasztalom, a többinél nem. Illetve nem minden alkoholfogyasztást követi. Ez felvetheti limfóma gyanúját? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza nyirokcsomó-megnagyobbodás témában

Kedves Kérdező!

Ha az ultrahang rendben, akkor nincs baj.

Kérdés: 2022. április 09., 16:40; Megválaszolva: 2022. április 11., 07:59
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Nyirokcsomó duzzanat 2
Kedves Doktornő! Köszönöm szépen az előző kérdésemre küldött válaszát. Egy kérdés még foglalkoztat. Az elmúlt 3 alkalommal ugyanott...
Nyirokcsomó duzzanat
Kedves Doktornő! Február 2-án egy boostrix és egy vaxigrip oltás egyidejű beadása után pár nappal felfedeztem egy duzzadt nyirokcsomót az állam...
Nyirokcsomó duzzanat - Lehet...
Egy babszemnyi, kemény, kötött, tapintásra nem fájdalmas nyirokcsomó duzzanatot tapintottam a jobboldali fejbiccentő izmon. A laboreredmény az AST-n...
Nyirokcsomók
Pár napja a jobb és bal lágyéki hajlatban egy-egy nagyon kemény, nem mozgatható kb. egy kisebb üveggolyónyi valamint a nyakamon pár hettel ezelőtt az...
Egyoldali kemény nyirokcsomó duzzanat
Tisztelt Doktornő/Úr! Körülbelül két-három hete észrevettem egy babszemnyi, kemény, kötött (nem mozgatható) , tapintásra nem fájdalmas...