'Nyirokcsomó-duzzanat'

Tisztelt Doktor Nő!

Két kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban.

Érdemes később nézetni egy laboreredményt, ha igen kb mennyi idő múlva? illetve, A nyirokcsomó duzzanat mennyi idő alatt szokott elmúlni? (ez a csomócska okt. 4 óta van a kisfiam nyakán, a mai napig nem vettem észre, hogy kisebbedett volna, vérvételünk pedig okt. 09-én készült.)

 

Válaszát előre is köszönöm Emese

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza nyirokcsomó-megnagyobbodás témában

Kedves Emese!

Vérvételnek akkor van értelme, ha a nyirokcsomó növekedne. A nyirokcsomók miatt nem kell nagyon aggódni, kisgyerekeknél nagyon gyakran megvannak különösen a nyaki régióban illetve a lágyékhajlatban. Akkor van gond, ha babnyi méretnél nagyobbak, ha folyamatosan nőnek stb. Erről talál egy cikket a webbetegen. A nyirokcsomók pedig gyakran sokáig megmaradnak, mivel kisgyermekkorban különösen az őszi téli időszakban gyakran találkoznak kórokozókkal, azaz egy közel állandó fertőzésnek vannak kitéve-még ha nem is lázas a gyermek-, de az immunrendszere dolgozik és ez pedig a nyirokcsomót működésbe hozza, tehát azért azok működnek, ami pedig jó. Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2009. október 20., 21:43; Megválaszolva: 2009. október 20., 21:43
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél