Nyirokcsomó duzzanat

Kedves Doktornő! Február 2-án egy boostrix és egy vaxigrip oltás egyidejű beadása után pár nappal felfedeztem egy duzzadt nyirokcsomót az állam alatt (submandibularis) . Vártam 2 hetet, hátha múlik, de továbbra is tapintható volt. Febr 15-én elmentem nyaki UH vizsgálatra, ahol 23mm-esnek írták le az említett nyirokcsomót, illetve a nyakam másik oldalán szintén az állam alatt találtak egy 26mm-es csomót is, mindkettőre azt mondták, hogy felső légúti fertőzés vagy az oltások miatt lehetnek. A mai napon voltam kontroll ultrahangon, ahol a korábban 23mm-es nyirokcsomónál 17x10mm-t, a 26mm-es csomónál pedig 21x6mm-t mértek. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a méretek kórosnak számítanak? Szükséges további vizsgálatot végeztetni? Normális, hogy 1 hónap alatt ennyire keveset csökkent a méretük? Köszönöm!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza nyirokcsomó-megnagyobbodás témában

KEDVES KÉRDEZŐ!

Amennyiben a szerkezete jó, mint ahogy Önnek írták, úgy nyilván nem kóros, csak valamiért működik most aktívan az immunrendszere. Korai volt a kontroll még, ennyi idő alatt nem változik. Menjen el egy laborra, a háziorvos segítségével.

Kérdés: 2022. március 19., 13:15; Megválaszolva: 2022. március 20., 08:45
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Alkoholfogyasztás
Tisztet Doktornő! Nyirokcsomóval kapcsolatos utolsó kérdésemet szeretném feltenni Önnek. Kérem, nézze el nekem, elég erős félelem van bennem...
Nyirokcsomó duzzanat 2
Kedves Doktornő! Köszönöm szépen az előző kérdésemre küldött válaszát. Egy kérdés még foglalkoztat. Az elmúlt 3 alkalommal ugyanott...
Nyirokcsomó duzzanat - Lehet...
Egy babszemnyi, kemény, kötött, tapintásra nem fájdalmas nyirokcsomó duzzanatot tapintottam a jobboldali fejbiccentő izmon. A laboreredmény az AST-n...
Nyirokcsomók
Pár napja a jobb és bal lágyéki hajlatban egy-egy nagyon kemény, nem mozgatható kb. egy kisebb üveggolyónyi valamint a nyakamon pár hettel ezelőtt az...
Egyoldali kemény nyirokcsomó duzzanat
Tisztelt Doktornő/Úr! Körülbelül két-három hete észrevettem egy babszemnyi, kemény, kötött (nem mozgatható) , tapintásra nem fájdalmas...