• Terhesseg alatti huvelyi fertozes.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszoló! Nagyon felek, mert csak 6nap mulva kaptam idopontot az orvosomhoz. Es valaszinuleg van bakterialis huvelyi fertozesem es nagyjabol 5 hetes kismama vagyok. Az elozo terhessegemet is vegig kiserte mindenfele fertozes(gombas bakterialis), pedig nagyon figyelek a higieniara, lehet tulzottan is. Az elozo terhessegmben nem volt problema ebbol 41.heten szultem. Viszont utana olvastam milyen problemak lehetnek az ilyen dolgokbol. Az elso trimeszterben kezelik egyaltalan ugy komolyabban az ilyen fertozeseket vagy felesleges elore itgunom ezen a 6 napon? Lehet e most valami komoly problema ebbol? Altalanos citologiai vizsgalatban rezsletezik milyen fertozesem van, vagy kulon kell kerni ennek a vizsgalatat? Koszonom a valszukat Tisztelettel egy aggodo kismama

        Dr. Farkas Ágnes válasza a fertőzés témában

        Kedves Kismama! A hüvelyi fertőzés a legtöbb esetben egyszerű, vegyes fertőzés, ami terhesség alatt gyakran egyszerű vegyes fertőzés, amit a normál hüvelyflóra hiánya, és a gyengült védekezőképesség okoz. Ha csak egyserzű folyása van, akkor ne izguljon, még a normális, terhesség alatt jelentkező bővebb hüvelyi váladékozás is okozhatja azt, egyáltalán nem biztos, hogy valóban komoly fertőzése lenne. A rákszűrés a sejteket vizsgálja, és sokszor leírják, ha látnak gyulladásos jeleket, de a konkrét kórokozót nem vizsgálnak. Ha erős, bűzös váladékozása lenne, és alhasi fájdalom jelenne meg, akkor mindenképpen mihamarabb orvosi vizsgálatot javaslok, egyébként nyugodtan várhat. Ilyen kicsi terhességben ha egy mód van rá, elkerüljük a komolyabb gyógyszeres kezelést, ezért látatlanul nem javaslok Önnek recept nélküli készítményt, hátha nincs is szüksége semmire se. Ne izguljon, ha kezelni való fertőzést találnak, akkor a terhességnek megfelelően fogják kezelni. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Farkas Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 25., 11:08; Megválaszolva: 2019. január 31., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: