• Nyaki nyirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő! Panaszom március végén jelentkezett.Feszítő érzés nyakban,slejm csordogálás garatban.Lázam nem volt.Háziorvosom vérvételre küldött,crp 3.5,lymphocyta 56.20.ezt az eredményt karikázta be, a többi eredményem jó.nyaki ultrahang vizsgálat eredménye: jobb oldali túlsúllyal mindkét oldalon a submandibularis régiókba ovális alakú,1cm keresztmetszetű átmérőt meg nem közelítő reaktív jellegű nyirokcsomó látható.Az ultrahangos azt mondta vmi gócot kell keresni,ami ezt a duzzanatot okozza.fogorvosnál kiderült hogy egy két évvel ezelőtti betört gyökér körül gyulladás van.megörültem,hogy akkor biztos ez okozza a problémámat. Már több mint két hete kiműtötték, de sajnos nem múlt el a panaszom. Fül-orr-gégész látott, nem talált semmi elváltozást. Manduláim nincsenek. Teljes tanácstalan vagyok, hogy hova menjek tovább a panaszommal. Jobb oldalamon érzem hogy be van duzzadva a nyaki nyirokcsomóm meg sokszor érzek égő érzést is ezen a területen. Dr Nő véleményét, segítségét kérném, hogy mit gondol, mit csináljak. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Lévai Zsuzsanna

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyaki lgl témában

        Kedves Zsuzsanna! Ha ultrahangon reaktív és 2 cm nél kisebb akkor ez nem eg ritka dolog. Mandulája sincs, elvileg az a védvonal is kilőve, ilyenkor gyakran évekig is fennáll nyaki nyirokcsomó duzzanat. Ezek nem kellene hogy fájdalmat vagy nagyobb diszkonfortot okozzanak, de nyomogatni nem szabad. Szerintem egy laborkontrol esetleg vírus szerológia laborban, kontroll ultrahang 3-4 hónap múlva, ha nem változik, akkor nem lesz vele baj.


        Kérdés: 2020. július 23., 15:20; Megválaszolva: 2020. július 27., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: