• tartós hátfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 4 hónapja fennáló hátközepi fájdalmam van, mellkasba kisugárzik, oldalra bordák felé is. Időnként változó mértékű légszomj és nyelőcső égő érzés, mellkasi nyomás és gombócérzés. Reggelenete sárgás köpetürítés. Láz nem volt. COVID PCR teszt negatív. Előzmények: 6 hónapja normál, komplikációmentes hüvelyi szülés 1. reumatológus szerinte izületi fájdalom, az általa felírt tapasz stb nem segített. GYógytortna nem segít, inkább ront a helyzeten. Különböző orvosok különböző javaslataira az alábbiakon vagyunk túl: Mellkas RTG negatív. Füll-orr gégészet és gasztroenterológiai refluxra gyanakodott, de gyomor és nyelőcsőtükrözés negatív. Kardiológia és szívultrahang negatív. Emlő és hasi ultrahang negatív. vérkép és vizelet negatív (egyedül az amiláz 27 a 28-100 határérték alatt és a lipáz pont alsó határértéken (13) Pulmonológus szerint COPD és Asthma de a spirometria FVC 372 100%, FEV1 314 (104%) és PEF 6,04 87% a másik pulmonológus szerint nem az, szerinte "heveny bronchitis" kapott rá antibiotikumot még most kezdtük csak szedni. Egyébként a symbicort segít kicsit és van nagyon enyhe, ritka köhögés (20 éven át dohányzott a közelmúltig) SI Mennel neg. mellkas légzési kitérés 8 cm, kóros nyirokcsomó sehol. reumatológusok szerint spondlylosis, dorsaglia vagy tietze sy lehetne, de gerinc röntgenek negatívak, így ismételt vérképet kértek chr pancreatitits lehetősége miatt az alacsony amiláz és lipáz miatt... Most itt tartunk. Kifejezetten abban kérem segítségét, hogy milyen további vizsgálatokat javasolna amikkel végére járhatnánk az ügynek. Lehet ez 5 dolog is akár, mindegy csak szeretnénk kideríteni hogy mit csináljunk. Köszönöm.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a hátfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Vagy tüdőpanasz vagy reumatológia, ha embólia nem igazolódott, bár ct nem volt de rtg és szív ultrahang akkor negatív, elvileg azokon is lenne jele elvileg. Olyan meg nincs hogy chr pancreatitis alacsony értékekkel, szerintem laborkontroll és rendben lesz hasnyálmirigy irányában. Reuma vagy tüdő marad.


        Kérdés: 2020. június 11., 16:49; Megválaszolva: 2020. június 12., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.