Gerincfájdalom kisugározhat máshová is?

Tisztelt Doktornő, problémám a következő lenne. Már fiatal korom óta küszködöm hátfájással, a tartásom nem a legjobb ezt tetőzte az évek során az is, hogy 3 évvel ezelőtti szülésem óta némi túlsúly is van rajtam, 176 cm magas vagyok és 87 kg. Eddig a hátfájás abban nyilvánult meg, hogy amikor "rám jött" szakadt be a hátam közepe és amikor lefeküdtem pár percre a kemény földre vagy csempére az nagyon jól esett. Mára már ott tartok, hogy rettenetesen fáj a két lapockám közötti rész /hátközép-nyak rész/ és olyan mintha elfeküdtem volna magam és ami a legérdekesebb, hogy teljesen átsugárzik a fájdalom jobb és bal oldalamra és a melleimben valamint az alatta lévő bordákban is érzek hasogató fájdalmat. Időszakosan és egyre gyakrabban zsibbad a bal karom főleg reggelente, de észrevettem, hogy már a jobb sem az igazi. Orvosnál természetesen voltam, egyrészt egy lumbális gerinc ct-n, az negatív, valamint koponya ct-n is voltam a kar zsibbadás és időközönkénti szédülés miatt, ez is negatív lett. Mellfájdalmaimat jeleztem nőgyógyászomnak, aki elküldött mell ultrahangra, körülbelül négy hónapja az is negatív lett, gondolom négy hónap alatt nem alakulhat ki semmi olyan rossz dolog ami a jelenlegi hasogató fájdalmakat okozná a melleimben. Refluxom kezelve van, gyógyszert szedek. A ct-ben jelezték, hogy az éven ha lehet már ne menjek ilyen vizsgálatra, a sugárterhelés miatt. Nagyon fiatal vagyok még, hogy a mindennapjaimat beárnyékolja ez az egyre elviselhetetlenebb gerincfájdalom. Létezik ilyen, hogy a hátfájás több helyre is kisugározzon? Kedves Doktornő, milyen irányban induljak el a gyógyulás felé? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: M.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Kerekes Éva válasza hátfájdalom témában

tisztelt Érdeklődő!

a lumbalis CT 2-3 ágyéki csigolyát tud megnézni, önnek a panaszai ettől fentebb vannak. A mellbe kisugárzó fájdalom viszont nem jellemző a gerincbetegségre, a bordákra elméletben igen.

Valóban nem túl célszerű erről a gerincszakaszről is vizsgálatokat kérni, mert ettől még nem fog meggyógyulni. A leghatásosabb kezelés a gyógytorna, rövid ideig gyógyszer is szedhető.

Ha ez nem segít, rheumatológiai szakvizsgálata javasolt (az OEP szakrendelés beutalóköteles)

Kérdés: 2015. június 11., 07:54; Megválaszolva: 2015. június 11., 23:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium