• Hogyan vizsgáltassam ki

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 2011-ben voltam először gasztroenterológusnál, jobb bordaív alatti szúró fájdalom miatt, a fájdalom helyét akkor is és mai is milliméter pontossággal meg tudom mutatni. Akkor gyomortükrözést végeztek, savlekötőt írtak fel, amit szedtem egy darabig, de mivel nem használt különösebben így abbahagytam. Pár éve fibroscan vizsgálatra mentem el, ugyanez miatt a fájdalom miatt, mert az évek alatt már mozgásra is fájni kezdett. Megjegyzem, hogy nem tudtam sem ételhez, sem stresszhez, semmihez sem kötni, mert volt, hogy hetekig nem éreztem és egyszer csak magától ismételten elkezdődött. A fibroscan súlyos fokú steatózist állapított meg. Megjegyzem soha nem ittam alkoholt, túlsúlyom van kb. 10-15 kg. Hasi ultraangok a máj megnagyobbodásán kívül nem mutatnak semmilyen más szerven elváltozást. Ez a nagyobbodás a hasamon is ltszik jobb oldalt, az orvosok szerint alkati dolog. Jelenleg is vannak néha fájdalommentes napok, hetek, de azután újra beindul és már hónapok óta a hátam jobb oldala is fáj. Azt lehet mondani, hogy amikor fáj a hátam, akkor a májam is fáj. Sőt, ha megnyomom a hátam vesetájékon, akkor a hasam jobb oldala is mozdul a fájdalom helyével együtt. A vesém nem fáj, inkább jobb oldalt a vese felett a bordáknál. Nem tudom hova forduljak, most már a mindennapjaim rész ez a fájdalom és amellett, hogy aggaszt, már korlátol a mozgásban is. A tavasszal szintén volt egy gyomor és vastagbél tükrözésem egyszerre, de semmi problémát nem találtak. Pát hónapja csináltattam vérképet, ott sincs semmi eltérés ami komolyabb problémára utalna. A cukrom magasabb kicsit néha, /6-7/ de az sem vészes, ha odafigyelek. Nem tudom hova forduljak a problémámmal. Köszönöm, ha végig olvasta, üdvözlettel: Hegedűsné

        Dr. Laki András válasza a Hátfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Orvosi vizsgálat és a korábbi leletek részletes ismerete nélkül a korrekt válaszadás nem lehetséges. Féloldali hasi-háti és mozgásra fokozódó fájdalom lehet mozgásszervi eredetű is; nem tudom, hogy például gerincét, bordáit vizsgálták-e, korábban nem volt-e sérülése az adott helyen. Ha az említett kivizsgálás nem hozott eredményt, reumatológiai és ideggyógyászati vizsgálatot is javasolnék. A bordákról elsőként röntgenfelvétel javasolható, a háti gerincéről, gerinc körüli lágyrészekről MR vizsgálat jön szóba, melyekhez szakorvosi beutaló szükséges (magánfinanszírozásban is ajánlott a szakorvosi javaslat ).


        Kérdés: 2018. október 29., 13:12; Megválaszolva: 2018. október 30., 18:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: