• Megnagyobbodott nyirokcsomó a nyakon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr, Azért kérem segítségüket, mert 2-2.5 hete a nyakam jobb oldalán észrevettem egy csomót (megnagyobbodott nyirokcsomót), melynek a mérete a két hét alatt nem csökkent. Akut tüneteim - láz, nátha, köhögés, orrdugulás, stb. - nincsenek. Rekedtséget tapasztaltam az elmúlt hetekben a refluxom miatt. Esti izzadás, gombócérzet a torokban, nyelési nehézség nincs. Jobb alsó fogsoromnál még bent van hátul a bölcsességfogam, amely kb fél-egy éve volt egyszer gyulladva, azóta ez elmúlt és panaszom nem volt vele. Tünetemmel fül-orr gégészhez fordultam, ahol elvégeztek gégerák szűrést is. Ezen kívül csináltattam egy nyaki ultrahang vizsgálatot. Mindkét vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy reaktív nyirokcsomó van a nyakamon, azért érzem a csomót. Az ultrahang vizsgálatot végző orvos azt is megjegyezte, hogy lehet, hogy ez a nyirokcsomó már nem is fog visszahúzódni, hanem így marad. Mivel nincs akut tünetem, ezért furcsállom, hogy mitől nagyobbodhatott meg a nyirokcsomóm. Kérdésem, hogy mennyire bízhatok ezen vizsgálatok eredményében? Ki tudják mutatni biztonsággal, hogy az elváltozás nem rosszindulatú? Kell-e aggódnom amennyiben a nyirokcsomó hetek múlva sem húzódik vissza, illetve ez esetben szükséges-e más vizsgálatokat is elvégeztetnem? Amennyiben igen, milyen irányba induljak? Leleteimet csatoltam. Előre is nagyon köszönöm válaszukat.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyaki lgl témában

        Kedves Kérdező! Egyértelmű a lelet, nincs vele gond, ilyenek nagyon gyakran szoktak lenni. Nem szabad nyomkodni.


        Kérdés: 2020. május 26., 10:56; Megválaszolva: 2020. május 27., 16:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.