• Laboreredményem értelmezése,

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép jónapot kívánok Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől! 5napja csináltattam egy friss rutin laborvizsgálatot. Amiben eltérés volt: ALKALIKUS FOSZFATÁZ:418U/l REF ÉRTÉK:100-290 CRP:6,4mg/l REF ÉRTÉK:5 HEMOGLOBIN:16,20g/dl REF ÉRTÉK:12-15,80 NÁTRIUM:132mmol/l REF ÉRTÉK:135-145 CHOLESTERIN:6,3mmol/l REF ÉRTÉK:3,0-5,2 LDL:3.96mmol/l REF ÉRTÉK:3.80 Amit tudni kell,hogy ez év Január 6án kaptam Szteroid injekciót a jobb sarokcsontomba,mert sarokcsontkinövésem van,és nagyon fájt,és amiket kaptam elözőleg kezeléseket sajnos nem használt. Azóta tünetmentes mármint nem fáj a sarkam,de azt észrevettem,hogy kb 2hete,a jobb lábamnál a vádlim nagyon elkezdett feszülni,fájni,de 1hét után az is elmúlt,akkor voltam orvosnál nem e Trombózis,de nem az volt,mert nem volt bedagadva a vádlim,meg nem volt forró sem,így nem tudták megmondani mi lehet. Szeretnék tanácsot kérni Doktornőtől,hogy a labor eredményeim végett hova fordúljak? Van e összefüggés a Szteroid injekció és a laboreredmény között? Mit jelentenek egészségügyileg ezek az eltérő értékek a laboreredményeimen? Üdvözlettel:Szakács Tamás

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a steroid témában

        KEdves Tamás! Semmi érdemleges nincs a laborban ami magában gond lenne. A magasabb AP-t lehet ellenőrizni, nincs e epés panasz?, a többiben nincs érdemleges és elvileg nem függ a szteroidtól.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2020. január 26., 23:40; Megválaszolva: 2020. január 27., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Most kaptam kézhez az éves laborom eredményét. Ahol eltérés van: WBC 3,02 G/L Tartomány 4,20 - 10,80 Neutrofil 39,9 % Tartomány 40,0- 74,0 Limfocita 49,1 % Tartomány 19,0-39,0 abs. neutrofil 1,20 G/l Tartomány 1,68-8,00 abs bazofil 0,03 G/l...
        Tisztelt Főorvosnő! Miért növekedhet a trombózisveszély terhesség idején? című cikkében olvasott információval kapcsolatban szeretnék egy kicsit bővebben kifejtett választ kérni az anatómiai okokat illetően. „A leggyakrabban a bal alsó...
        Tisztelt doktornő! Dezső vagyok. Szeretném kikérni a véleményét az alábbi labor eredményemről. Előzetesben írnám, hogy 13 éves koromba eltávolították a lépemet, baleset miatt. Magas és alacsony értékek az alábbiak. GPT: 46 U/I...
        Jó estét kedves Dr.Úr/Nő 37 éves vagyok. Most született a kislányom aki 1 hónapos. Kértem a nőgyógyászat, hogy írjon fel nekem fogamzásgátló tablettát. Olyat olvastam, hogy a folyamatos szedés tüdő embóliát okoz. Nem szeretnék...
        Tisztelettel Üdvözlöm Kedves Doktornő! Egy olyan problémám van immár 3hete hogy normálisan kifejtve olyan érzésem van mintha általános gyengeség lenne a végtagjaimba,de ez nem egyszerre minden végtagomnál,hanem hol csak a karomnál,hol csak a...
        Tisztelt Doktor Nő! 3 hete felfedeztem valami kis csomó/púp szerűséget hátul a nyakamon. Otthon azt mondták, hogy biztos csak valami pattanás lehet ezert nem foglalkoztam vele különösebben. Először érintésre kissé érzékeny volt de nem...
        Tisztelt Dr.Úr! 3 éve kezdődött,hogy lefogytam 10 kg ot pár hónap alatt,sárgás lett a bőröm,fáradékony,étvágytalan lettem,majd kizárták a hepatitist és kiderült, hogy a ferritinem több ezer.Megoldották, hogy vércsapolásra járok...
        Tisztelt Doktornő! Korábbi házasságombol született egy egészséges lanyom. 2016 óta probalkozunk jelenlegi férjemmel. 2016/17-ben két missed ab-om volt műszeres befejezéssel. 2018-ban egészséges lánygyermekunk született.Egy hete sajnos...
        A Clexane injekciò nyáron az ablak alatti fiòkban maradt,35 foknál többet is mèrtünk a szobában. Felhasználhatom vagy inkább ne? Terhes vagyok, trombofìlia miatt kell szùrnom. Köszönöm
        Tisztel Doktornő! Segítségét szeretném kérni az alábbi vérkép értelmezésénél. Édesanyám (61 éves) emlődaganat műtét után jelenleg kemoterápiás kezelésben részesül (4 TAX+4 AC). Tökéletes vérképpel indultunk, de a második...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        Töltse le a Diabétesz Kontroll Program (DKP) alkalmazást, és rögzítheti vércukoradatait.
        Harc az ajakherpesz ellen
        Az ajkakon kifejlődő hólyagok mellett néhány kísérő tünet is kísérheti.
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.