• Nyirokcsomó problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr úr/nő. 24 éves férfi vagyok. 7 éve vettem észre a mellkasom jobb oldalán a bordaívemen 3 nyirokcsomót a legnagyobb 2 centi körul van.nagyon hipohoner vagyok és pánikbeteg és éveken keresztul nyomkodtam ellenőriztem lehet ezert fájtak és az idegesit hogy ha hirtelen kifujom a levegőt ugrik egy ideg belul a csomóknál és 7 éve igy szemvedek minden nap halálfélelmem van. Kb 18 éves korom óta ibs em is van. A pániktol néha nagyon rosszul tudok lenni és ezzel ráteszek hogy az egész napom oda, ha nem foglalkozom vele hetekig semmi bajom.6 év után tavaly elmentem a háziorvoshoz és elkuldött vér vizeletre és mellkas röntgente.a vérkép teljesen jó a röntgen is negatív .ott megnyugodtam és hónapokig semmi bajom nem volt. Utána ujra elkezdtem olvasgatni és találtam a limfomás oldalakat. Onnantol ujra rosszul lettem pár naponként, és nyaki nyirokcsomo duzzanatarol irt. A nyaki nyirokcsomoim is megvannak duzzadva megnyomkodtam és fájnak napok óta de sajnos elöfordul dohányzástol hogy fáj a torkom és beduzzad és hőemelkedésem lesz nagyon sokat dohányzok és irritálja a nyálkahártyám.gyerekkoromban is sokszor volt mandulagyulladásom.a tetoválásrol is hallottam nyirokcsomó duzzanatot és sok tetoválásom is van házi készítésüek is tustintával. A kérdésem igazabol az lenne hogy lehet e hogy régi gyulladásbol fentmaradt jo indulatú nyirokcsomó? Hallottam olyat is hogy többet nem húzódik vissza. Limfomatol rettegeg de olvasott tünetek a hőemelkedés néha torokgyulladástol és a szorongásommal is előtudom hozni. Viszketni viszketek az egész testem néha amit olvastam róla meg a mellkasom fogyasrol is olvastam de az elmult években 15 kilót híztam. Alkoholfogyasztás utani nyirokcsomó fájdalmat is olvastam nekem megszűnik minden bajom inkább utána nem fáj semmim .elnézést kérek az érdekes kérdésert csak azt szeretném tudni hogy 7 éve igy vagyok hogy ennyi ido után lehet valóban jo indulatú ha a vizsgálatok nem mutattak semmit ? Válaszát előre is nagyon köszönöm

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! LEgyen ultrahang az biztos. Vérből vírusokra szerológiai vizsgálat. Háziorvos tud segíteni, ezzel rövidre lehet zárni. Kifejezett rosszindulat azért hét éven belül sokat romlott volna.


        Kérdés: 2019. július 23., 21:17; Megválaszolva: 2019. július 30., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Most kaptam kézhez az éves laborom eredményét. Ahol eltérés van: WBC 3,02 G/L Tartomány 4,20 - 10,80 Neutrofil 39,9 % Tartomány 40,0- 74,0 Limfocita 49,1 % Tartomány 19,0-39,0 abs. neutrofil 1,20 G/l Tartomány 1,68-8,00 abs bazofil 0,03 G/l...
        Tisztelt Főorvosnő! Miért növekedhet a trombózisveszély terhesség idején? című cikkében olvasott információval kapcsolatban szeretnék egy kicsit bővebben kifejtett választ kérni az anatómiai okokat illetően. „A leggyakrabban a bal alsó...
        Tisztelt doktornő! Dezső vagyok. Szeretném kikérni a véleményét az alábbi labor eredményemről. Előzetesben írnám, hogy 13 éves koromba eltávolították a lépemet, baleset miatt. Magas és alacsony értékek az alábbiak. GPT: 46 U/I...
        Jó estét kedves Dr.Úr/Nő 37 éves vagyok. Most született a kislányom aki 1 hónapos. Kértem a nőgyógyászat, hogy írjon fel nekem fogamzásgátló tablettát. Olyat olvastam, hogy a folyamatos szedés tüdő embóliát okoz. Nem szeretnék...
        Tisztelettel Üdvözlöm Kedves Doktornő! Egy olyan problémám van immár 3hete hogy normálisan kifejtve olyan érzésem van mintha általános gyengeség lenne a végtagjaimba,de ez nem egyszerre minden végtagomnál,hanem hol csak a karomnál,hol csak a...
        Tisztelt Doktor Nő! 3 hete felfedeztem valami kis csomó/púp szerűséget hátul a nyakamon. Otthon azt mondták, hogy biztos csak valami pattanás lehet ezert nem foglalkoztam vele különösebben. Először érintésre kissé érzékeny volt de nem...
        Tisztelt Dr.Úr! 3 éve kezdődött,hogy lefogytam 10 kg ot pár hónap alatt,sárgás lett a bőröm,fáradékony,étvágytalan lettem,majd kizárták a hepatitist és kiderült, hogy a ferritinem több ezer.Megoldották, hogy vércsapolásra járok...
        Tisztelt Doktornő! Korábbi házasságombol született egy egészséges lanyom. 2016 óta probalkozunk jelenlegi férjemmel. 2016/17-ben két missed ab-om volt műszeres befejezéssel. 2018-ban egészséges lánygyermekunk született.Egy hete sajnos...
        A Clexane injekciò nyáron az ablak alatti fiòkban maradt,35 foknál többet is mèrtünk a szobában. Felhasználhatom vagy inkább ne? Terhes vagyok, trombofìlia miatt kell szùrnom. Köszönöm