• Relatív limfocitózis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! 45 éves férfi vagyok. 2006-ban átestem EBV CMV fertőzésen, mely fertőzések óta a vérképem minden egyes vizsgált alkalommal (évente legalább egyszer történik vérvétel) relatív, mérsékelt limfocitózisra utaló képet mutat. (Neutrophyl 35-40%; Lymphocyta 41-55%; Eosinophil 1,1-1,9%). Egyéb eltérés általában sem az előbbiek abszolút értékében, sem egyéb értékekben nincs. 2006 előtt nem volt eltérés. Folyamatosan szedett gyógyszerek Citalopram, Coverex AS. Eddig nem tűnt fel senkinek az eltérés, most a háziorvos beutalt a hematológiára. Ott krónikus limfocitózist állapítottak meg, azzal, hogy - ne izguljak, továbbra is figyeljük a labor eredményeket illetve ha fogyás, jelentős izzadás vagy nyirokcsomó nagyobbodást észlelek jelentkezzek. Szeretném kérdezni, hogy van-e esély arra, hogy a betegség nem fordul később komolyra - CLL? Lehet-e esetleg a szedett gyógyszerek miatt a folyamatos labor eltérés? Köszönöm szépen előre is válaszát. Csaba

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a cll témában

        Kedves Csaba! Nem, ha igazolt a CLL, az nem függ össze a gyógyszerekkel. Ha magasabb a limfocita arány de nincs tünet s a fehérvérsejtszám sem nő, akkor tényleg csak követnni kell. A genetika mondja meg a valószínűségét, hogy milyen előremenetellel számolht a betegség.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 10., 21:36; Megválaszolva: 2019. július 11., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: