• Relatív limfocitózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 45 éves férfi vagyok. 2006-ban átestem EBV CMV fertőzésen, mely fertőzések óta a vérképem minden egyes vizsgált alkalommal (évente legalább egyszer történik vérvétel) relatív, mérsékelt limfocitózisra utaló képet mutat. (Neutrophyl 35-40%; Lymphocyta 41-55%; Eosinophil 1,1-1,9%). Egyéb eltérés általában sem az előbbiek abszolút értékében, sem egyéb értékekben nincs. 2006 előtt nem volt eltérés. Folyamatosan szedett gyógyszerek Citalopram, Coverex AS. Eddig nem tűnt fel senkinek az eltérés, most a háziorvos beutalt a hematológiára. Ott krónikus limfocitózist állapítottak meg, azzal, hogy - ne izguljak, továbbra is figyeljük a labor eredményeket illetve ha fogyás, jelentős izzadás vagy nyirokcsomó nagyobbodást észlelek jelentkezzek. Szeretném kérdezni, hogy van-e esély arra, hogy a betegség nem fordul később komolyra - CLL? Lehet-e esetleg a szedett gyógyszerek miatt a folyamatos labor eltérés? Köszönöm szépen előre is válaszát. Csaba

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a cll témában

        Kedves Csaba! Nem, ha igazolt a CLL, az nem függ össze a gyógyszerekkel. Ha magasabb a limfocita arány de nincs tünet s a fehérvérsejtszám sem nő, akkor tényleg csak követnni kell. A genetika mondja meg a valószínűségét, hogy milyen előremenetellel számolht a betegség.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2019. július 10., 21:36; Megválaszolva: 2019. július 11., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Szép jónapot kívánok Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől! 5napja csináltattam egy friss rutin laborvizsgálatot. Amiben eltérés volt: ALKALIKUS FOSZFATÁZ:418U/l REF ÉRTÉK:100-290 CRP:6,4mg/l REF ÉRTÉK:5 HEMOGLOBIN:16,20g/dl REF...
        Kedves Doktornő! Legutóbbi, csatolt leletemmel kapcsolatban kérném ki a véleményét. (csak a hematológia eredményekkel kapcsolatban). Az elmúlt évben 5-ször voltam vérvételen, melyek mindegyikén a neutrofil granulocita érték alacsonyabb volt...
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)
        Üdvözlöm Doktornő! A tegnapi napon /01.14./ vérvételen voltam. A háziorvosom elvicceli az egészet, de Öntől szeretném megkérdezni, hogy a "Magvas VVT: Eredmény: 0,2/100 fvs +...
        Tisztelt DoktorNő! 2,5 éve, egy lázas megbetegedés után (nem tudom köze lehet-e hozzá, de vérplazma adás után 4 nappal betegedtem meg) a nyakamon több nyirokcsomó is megnagyobbodott, és még ma is meg vannak nagyobbodva. Nem tudom köze...
        Tisztelt Doktornő! Crohn-betegségem van, emiatt 2-3 havonta vérvételre kell járnom. 1 éve a vérképemben minden alkalommal emelkedett a vörösvérsejt, hemoglobin és hematokrit szám (utolsó alkalommal 6,4 t/l, 184 g/l, és 0,57 l/l voltak ezek az...
        Üdvözlöm! 2019. Szeptember óta a bal oldali nyaki nyirokcsomóm meg van nagyobbodva. Akkor felkerestem háziorvos, vérvétel kisebb gyulladást jelzett, Optalgint és Sumamedet kaptam. Nem változott, csak fájt a nyirokcsomóm. Felkerestem fül-orr...
        Tisztelt Doktornő! 28 éves vagyok, 2011. óta CML-es. Többször kértem már Doktornőtől tanácsot,amit ezúton is köszönök. 2018. 11.01. óta nem szedek gyógyszert. 7 évig szedtem 400mg imatinibet. Az utóbbi két eredményem aggaszt picit. Az...
        Kedves Doktornő/Doktor úr, 0,6 ml clexane-t kell injekcióznom minden nap, viszont észrevettem, hogy az arccsontomon érmegpattanás van, ami eddig sosem volt nekem. Lehet, hogy túl sok a 0,6? Járok rendszeresen hematológushoz, de ő hajthatatlan,...
        Jó napot kivánok! A kislányomnak volt 1.5 hónapja térdsérülése de ultrahang és rögen nem mutatog semit , most voltunm mr vizsgálaton eredmény még nincs .Előtte elmentünk 1 laborba eltérés...