• Bőrgyulladás hormonok miatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Kamaszkorom óta szenvedek problémás bőröm miatt. Akkor hormonális fogamzásgátlókkal "orvosoltam" a gondot, majd amikor azt abbahagytam, bőrgyógyász által felírt gyógyszerrel - 10 mg Inertát szedtem fél évig. Azt hittem, ez utóbbi végleg megoldja a problémát, de sajnos tévedtem: fél évvel az Inerta abbahagyása után az államon ismét megjelentek a belső pattanások, foltok. Gyógyszert, főleg ilyen erős készítményeket már nem szeretnék szedni, már csak életkoromból kifolyólag sem, és a hormonális fogamzásgátlókat is szeretném kerülni. Rendszeresen járok kozmetikushoz, odafigyelek a táplálkozásra (tejet például egyáltalán nem, tejterméket is ritkán fogyasztok), sportolok. Érzésem szerint a gond az, hogy a valódi okra nem derült fény, amely ezeket a bőrproblémákat okozzák. Állítólag hormonális eredetű lehet a probléma fő oka. A kérdésem az, hogy milyen szakorvoshoz forduljak, milyen vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy kiderüljön, mi lehet a valódi forrása ennek a kellemetlen tünetnek? Válaszát előre is köszönöm, Eszter

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a hormonok témában

        Kedves Eszter! Szerintem a bőrgyógyászon túl érdemes lenne endokrinológust felkeresni. Valóban feltehetően hormonális probléma állhat a háttérben. Háziorvos tud adni beutalót a területileg illetékes rendelésre.


        Kérdés: 2019. január 26., 20:05; Megválaszolva: 2019. január 27., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: