Köszönöm

Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm a gyors választ... van még arról a Hematológiai vizsgálatról egy papírom...de mit gondol 16 év távlatából őriznek ott még vizsgálati eredményeket? Ki tudnám kérni az akkori értékelést? Amivel esetleg megnyugtatóan el tudnám dönteni, hogy szedem továbbra is... Arra emlékszem, hogy anyukámat és a testvéremet is vizsgálták...ahol bizonyosodott, hogy genetikai eredetű a probléma. (csak nekem) De erről nincs papírom... anyukám sajnos meghalt...nyaki érelzáródás következtében 2 éve.. nem szedettek vele semmi véralvadás gátlót. Nem szeretnék hasonló sorsra jutni ezért az aggodalmam... Amit esetleg meg szeretnék kérdezni, hogy anyukám nélkül is tudnak olyan vérvizsgálatot csinálni ami bizonyítja, hogy nem hagyhatom abba a véralvadás gátló szedését? És mit javasol? a lányom 16 éves... neki is tudnunk kéne az értékeit, hogy esetleg mondjuk egy fogamzás gátló szedés előtt a helyén kezeljük a problémát... Tisztelettel üdvözlöm... Horváth Katalin

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vérhigitó témában

Kedves Katalin!

Igen, mindent megválaszolt. Csak ez a két dolog számit, van-e kiváltó tényező vagy van-e örökletes hajlam. Kiváltó Önnél elvileg nincs. A hajlamot ezek szerint vizsgálták Önöknél, és van is valami. Akkor amíg ez nem derül ki nem hagynám el. Esetleg új tipusú antikoaguláláson gondolkoznék (ami drágább) . Nem hiszem hogy megvan olyan régi papír az egészségügyben, de ha megoldható megér egy próbát. Vagy újra kell a trombofilia panellt csináltatni hematológiai/hemosztázis vagy belgyógyászati szakrendelésen. Amivel annyi gond lehet hogy több vizsgálat nem végezhető el Marfarin mellett (pl protein c vagy s deficiencia) ilyenkor át kell állni vérhigító injekcióra. De ott ezt megmondják.

A lányánál is lehet, és teljesen jogos hogy fogamzásgátló előtt meg kell nézni, mert akkor nem biztos hogy felírnám neki, attól függ mi igazolódik

Kérdés: 2016. január 17., 09:53 ;Megválaszolva: 2016. január 17., 10:01
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Mit tegyek?
Sajnos az utóbbi egy hónapban a sincoma adagom felemelkedett.3, 4, 4 váltásban szedtem, aztán vérvétel után, 5, 5, 4, egyhétre rá ujból vérvétel...
Sűrű vérre jó a glinko biloba?
Kedves doktornő. Édesapámnak sűrű a vére és érszűkülete volt már a lábában és a fülében. Lábát kétszer műtötték értágító hálót...
Syncumar
Üdvözlöm. Azt szeretném megkérdezni, hogy Syncumar szedése mellett lehet-e masszíroztatni. 2 éve szedek felváltva napi 2-3 mg.Syncumart és...
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron